Ez apakomplexus?
Figyelt kérdés
18 éves lány vagyok, az apámmal a kapcsolatom borzalmas. Járok pszichológushoz. Férfihez járok aki 35 éves és szerintem jó szakember és igazából helyes is. Volt, hogy álmodtam róla és helyesnek tartom, kicsit néha szeretném ha az apám lenne és néha várom hogy olyan reakciója legyen mintha az apám lenne. Egyébként nem emiatt járok hozzá hanem depresszióval szorongással, önkárosító magatartással kezel. Ez normális hogy vonzódok hozzá, vagy apakomplexus?2014. nov. 8. 18:48
2/11 anonim válasza:
Nem valószínű, hogy az.
A terápiasorán sokszor előfordul, hogy a paciens kötődni kezd a terapeutához. De ne éld bele magad: nem lehet belőle semmi.
3/11 anonim válasza:
Kicsit apakomlexus, de azt is tudni kell, hogy rengetegen - akiknek nem volt apukája - szenvednek benne. Még anyuka sem tud róla, mert nem akarja bántani a lánya azzal, hogy elmondja a anyunak az apa hiányát! Sok-sok kényíszerből csonka családban nőnek fel, az "új" apuka nem az igazi apuka! Én magam is sok ilyen esettel találkoztam, és már abban a korban vagyok, hogy engem tekintenek úgy, mint apukára. Tehát nem természetes, hanem nagyon gyakori!
4/11 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem lehet semmi köztünk és nem is akarom mert Ő a terapeutám! :) Csak néha jó lenne ha Ő lenne az apám mert nem hord el mindennek hanem pozitív dolgokat mondd, biztat és támogat.
2014. nov. 8. 19:01
5/11 anonim válasza:
Ez indulatátvitel, nyugodtan olvass utana. Gyakran elofordul terapia soran, nyugodtan elmondhatod a terapeutanak is, o tudja termeszetesen kezelni.
6/11 A kérdező kommentje:
Nem szeretném elmondani. Ez nekem rettentő kellemetlen. Egyébként is szorongással is kezel és enélkül is eléggé szorongok és amiatt is pl sok dolgot csak sok idő után merek elmondani/kimondani
2014. nov. 8. 22:25
7/11 anonim válasza:
Pedig nagyon fontos a bensoseges kapcsolat a terapeutaval. Erezned kell, hogy megbizhatsz benne. Korlat nelkul el lehet neki mondani barmit. Kepzeld csak el, mi mindent hall egy gyakorlo pszichologus naponta, nem kell hogy kellemetlen legyen elotte. :) Tapasztalatbol mondom :)
8/11 A kérdező kommentje:
Persze tudom es el is mondom oket neki mert bizom benne de a szorongasom nagyobb. Egyebkent levelbe leirnad ponsotsan mi is az az indulatátvitel?
2014. nov. 8. 23:30
9/11 anonim válasza:
akkor kezeld úgy mint 1 apafigurát. Bízz benne hogy segíteni fog.
10/11 anonim válasza:
Az igazi apuddal mi a probléma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!