Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ezek milyen fóbiák, ha azok?

Ezek milyen fóbiák, ha azok?

Figyelt kérdés

13 éves unokahúgom nálunk van,és észrevettem néhány dolgot.

-Fél a sötétben.

-Nem szeret/tud egyedül elaludni,pláne nem sötétben.

-Ha egyedül hagyjuk általában beengedi a kutyát,vagy ő maga ül ki hozzá.

Szerencsétlen szülei nem sokat foglalkoztak ezzel,de engem érdekel,szóval,ha valaki tudja esetleg,hogy ezek milyen fóbiák lehetnek (nem mer egyedül aludni,félelem a sötétségtől),akkor remélem megírja nekem és tud valamiféle megoldást,esetleg. A válaszokat köszönöm!

2014. nov. 7. 20:12
 1/3 anonim ***** válasza:
Ez a leírtak alapján még nem betegség.Szeretettel, és törődéssel lehet oldani ezt a helyzetet.
2014. nov. 7. 20:17
 2/3 anonim ***** válasza:
Ez nem betegség. Tudod milyen sok felnőtt is fél a sötétben? Olyan ismerőseim is akikről sosem gondoltam volna. Ennek oka legtöbbször valami gyerekkori hirtelen ijedelem. Például a ledobott ruhák sötétben szörnynek látszanak, vagy kicsik elképzelik hogy krokodil van az ágyuk alatt. Ezeket az emlékeket már rég elfelejtették, de még mindig nem érzik magukat biztonságban sötétben egyedül.
2014. nov. 7. 20:23
 3/3 A kérdező kommentje:
Rendben,megnyugodtam egy kicsit. Köszönöm szépen! :)
2014. nov. 8. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!