Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » SOS! Mitől lehet ez?

SOS! Mitől lehet ez?

Figyelt kérdés
Nagyon remegek, gombóc a torkomban, a fejem szét akar durranni és a gyomrom is. Pánikbeteg vagyok, de már vettem be 2 db 0.25-ös xanaxot, mégsem javul az állapotom.
2010. jan. 27. 01:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Meséld el mivel kezdődött. milyen helyzetben, mi változott?
2010. jan. 27. 01:23
 2/13 A kérdező kommentje:

Kicsit játszottam a számítógépen egy sima egyszerű játékot, aztán lefeküdtem. És ekkor kezdtem el érezni ezt a szörnyűséget. Semmi magánéleti gondom nincs, párommal 12 éve imádjuk egymást.

Nagyon aggódom. Ugye, nem kell hívnom az ügyeletet???

2010. jan. 27. 01:28
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Remélem jobban leszel hamarosan!

Én arra gondoltam, hogy mikor kezdődött először a pánik. Milyen trauma ért akkor?

2010. jan. 27. 01:31
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy törődsz velem!!!! 2004-ben volt egy szörnyű autóbalesetem, tulajdonképpen akkor 3szor "hoztak vissza". Rá két évre, tehát 2006-ban volt először pánikrohamom, és az autóbalesetnek tulajdonították, még a pszichiáter is. Azóta talán ha 3szor jött elő.

Amúgy teljesen rendben van a magánéletem, ritka az ilyen boldog ember, mint én (sajnos).

2010. jan. 27. 01:34
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

azt meséld el amikor először volt pánikrohamod. mi történt aznap? hol tört rád?

rendszeresen szeded a xanaxot?

2010. jan. 27. 01:39
 6/13 A kérdező kommentje:

Egy hétig nyaraltunk rokonoknál, majd visszamentem dolgozni a munkahelyemre. Egyedül voltam egész nap, sőt egész héten, semmi munka nem is volt, csak játszottam a sz.gépen az irodában. Egyszer hirtelen úgy éreztem, hogy elájulok, nyomott a mellkasom, mintha szívinfarktust kaptam volna és nagyon remegtem. Úgy éreztem - komolyan -, mintha ütött volna az utolsó órám. Nagyon feszített a fejem is és úgy éreztem, csak feküdni tudok, mert szédülök. Hívtam a mentőket, akik adtak a vénámba valami nyugtatót és hamarosan helyrejöttem. Biztonságképpen bevittek a kórházba, mert az autóbaleset után tüdőembóliát is kaptam, és ki akarták zárni ennek a lehetőségét.

Mindenesetre ezekután elmentem a háziorvoshoz, aki elküldött egy nagyon jó (tényleg) pszichiáterhez, aki semmi különöset nem állapított meg, azóta 2006 óta szedem a xanaxot (0,25 mg), paroxattal együtt, mindkettőből reggel 1 db-ot. Az első 2-3 hónapban a xanaxból napi 6-ot kellett bevennem.

Bocsi, hogy ilyen hosszú lettem. KÖSZIKE MINDENT!!! Várom válaszodat - ha nem gond.

2010. jan. 27. 01:47
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

ha gondolod írj privát emailt, mert itt kicsit lassan megy.

Nekem úgy tünik, hogy a munkahelyed kicsit frusztráló lehetett. még mindig ott dolgozol?

mit mondott a pszichiáter, aki nem állapitott meg semmit?

2010. jan. 27. 01:52
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Kétszer is említed, hogy a rosszulléted előtt számítógép előtt ültél. Nekem most az ugrott be, hogy nemrég egy számítógépes játék leírásban a következőt olvastam:

"Az emberek nagyon kis része rohamot kaphat bizonyos, a videojátékokban észlelhető képi ingerek, pl.: villogó fények, vagy minták láttán. Még azok is átélhetnek ilyen "fényérzékenységi epilepsziás rohamot" akiknél ilyen korábban soha nem fordult elő. Ezek a rohamok különféle tünetekkel járhatnak: szédülés, látásproblémák, szem, vagy arcrángás, a karok vagy lábak rángatózása, tájékozódási zavar, zavartság, pillanatnyi tudatvesztés, eszméletvesztés, rángógörcs.

Azt írják hogy azonnal orvoshoz kell fordulni!

Lehet hogy mellélőttem az ötletemmel, de ez ugrott be amint olvastam a soraidat.

Azért doki nem ártana!

Jobbulást!!!

2010. jan. 27. 02:13
 9/13 A kérdező kommentje:
Nagyon rendes vagy, köszönöm az ötletet és a jókívánságot!!! Viszont csak egy egyszerű pasziánszot játszottam, a cégnél benn meg admirálist... Szóval, ilyen kis együgyű játékot, pont kikapcsolódásképpen, azért, hogy ne fáradjanak el az agysejtjeim ;-)
2010. jan. 27. 02:20
 10/13 A kérdező kommentje:
Valószínűleg nagyon igazatok van, hogy nincs komoly szervi bajom, hanem inkább mentálisan vagyok "agybajos". Ugyanis most, hogy ilyen kedvesen törődtök velem, megnyugtató a számomra. Ne kérdezzétek, miért - egyszerűen ezt érzem. És talán ennek köszönhetően (?) a fejem mintha talán már nem feszülne annyira, de a torkomból és a gyomromból még nem repült ki a gombóc.
2010. jan. 27. 02:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!