Pánikbetegség? Mitől lehet? Miért pont most?
Igen van megoldas!
Nekem is sok panikrohamom volt, teljesen megbenitott, alig jartam el otthonrol... de szinte mar alig van! nagyon sokat olvastam es tanultam rola es kikuraltam magam, mindenfele gyogyszer nelkul. szoval nyugodj meg, ki lehet belole gyogyulni es nem is bonyolult.
Eloszor is : nagyon figyelj oda, hogy mit eszel!
kideritettem, hogy a panikrohamokat sokszor a vercukor szint hirtelen valtozasai befolyasoljak... hagyd abba a cukor es cukros etelek fogyasztasat, illetve a koffeintartalmu italok fogyasztasat. nem lesz egyszeru, de nekem ez hatalmas valtozast okozott!!
masodszor, a panikrohamot, csak ugy lehet lekuzdeni, ahogy irtad: telibe kell tamadni :) gondolj ugy ra, mint egy termeszetes reakciora, a tested azt jelzi, hogy valami veszely fenyeget es felkeszit a vedekezesre... de persze sokszor hibasan teszi ezt. mi emberek a gondolatunk erejevel donthetunk ugy hogy "felulirjuk" ezt a jelzest, es tovabb csinaljuk a mindennapi dolgainkat, mas dolgokra figyelunk... igy kondicionalva a szervezetunket, hogy rajojjon h nincs is problema es felesleges a riasztas!
tehat: fouszalj masra... es csinald tovabb a mindennapi dolgaid, na hagyd hogy legyozzon! tudd, hogy vannak fontosabb dolgok, es elvezd az eletet.
harmadik: nekem sokszor akkor kezdodott a panik roham, amikor magamat ellenoriztem bizonyos szituaciokban: pl. "hu most tok jol erzem magam, tok jo, hogy nincs panikrohamom...de tok sokszor szokott panikrohamom lenni, ez biztos nem normalis stb..." es ettol a gondolattol indult be! erre a megoldas az volt, hogy ne foglalkozzak magammal annyit, (ez egy bizonyos onzoseg) es arra figyeljek, hogy milyen erteket tudok masoknak nyujtani... hol tudok masoknak adni... tehat az onzetlenseg nagyon jo ellenszernek bizonyult.
negyedik: amikor radjon az a "megorulok" erzes, nagyon fontos, hogy egy bizonyos mentalis flexilbilitast fejlessz ki... ez az a kepesseg, hogy elmelyited magadban es bizonyosan tudod, hogy ezek csak gondolatok es nincsen rajtad erejuk, elfogadod a gondolatokat, de nem kuzdesz ellenuk, szembe nezel veluk, rajossz, hogy ertelmetlenek, es masra figyelsz inkabb. ennek a techikanak a neve: acceptance and commitment theraphy. nezz utana, nekem nagyon bejott.
otodik: sportolj, ez is sokat segit abban, hogy "kiuritsd" a benned felgyulemlett feszultseget, illetve tanulj meg meditalni :)
nem vagyok orvos, szoval nem tudok 100% felelosseget vallani de nekem ezek mukodnek nagyon jol :) es honapok ota nem volt semmilyen panikrohamom.
ha kerdesed van irj nyugodtan privit
A pánik szindróma megfelelő terápiával (KIP, ego-state, regresszió, Bradshow, Rossi, stb.) gyorsan, véglegesen gyógyítható. Keressél megfelelően kiképzett terapeutát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!