Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Öngyilkos akarok lenni, nem...

Öngyilkos akarok lenni, nem vagyok érdemes az életre, mit tegyek?

Figyelt kérdés

20as éveimben járok,jövőhéten kezdődnek a ZH-k és én semmit sem tanultam rájuk. nem tudok leülni tanulni,nem megy a koncentráció,csak úgy elmegy a napom evéssel,üléssel,netezéssel. érzem,hogy tanulni kellene,de valahogy soha nem tudom elekzdeni,ha el is kezdem nem tudok koncentrálni.

amúgy sem jó az életem,de ebben az egyben kellene teljestenem és még ez sem megy??! azon gondolkodok eész nap folyton,hogy minek is élek,ha erre is képteln vagyok hogy tanuljak? semmi akaraterőm ,egy csőd vagyok!

2014. okt. 26. 15:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ha azt a sok negatív jelzőt, amit magadra használsz, átkonvertálnád pozitívra, sokkal több esélyed lenne az elégedettségre. Így egy önsorsrontó úton haladsz. Próbálj meg hinni magadban!
2014. okt. 26. 23:12
 12/15 anonim ***** válasza:
Mielőtt elhamarkodott döntést hoznál, hívd fel az Ifjúsági Lelki Elsősegélyt a 137-00 számon. T-mobile-ról vagy Telekom vezetékes számról (telefonfülkéből) elérhető hétfőtől szombatig 9-21 óra között. Beszélj róla, mi az, ami nyomaszt!
2014. okt. 27. 12:54
 13/15 anonim ***** válasza:

Olvastam, hogy a bulizás és ismerkedés elvette az idődet a tanulástól. A kapcsolatok később még jól jöhetnek, nem Te leszel az első a történelemben, akinek nem sikerült egy féléve, esetleg nem időben végez, hanem csúszott. :) Mivel kevés az időt, tedd azt, amit már korábban is javasolt itt valaki. Válassz ki pár tárgyat, és azokból készülj a vizsgákra.a Ha ezek jól sikerülnek, legalább lesz egy kis sikerélményed és a következő félévnek majd nagyobb lendülettel indulsz majd neki és komolyabban veszed.

A hirtelen jött szabadság a középiskola után sok fiatalt utolér. Badarság öngyilkosságon gondolkodni emiatt. :D

2014. nov. 4. 18:29
 14/15 anonim ***** válasza:
Az iskolapszichológus nem ingyenes? Tudtommal egyetemeken is van diákjóléti szolgálat.
2014. nov. 4. 19:32
 15/15 anonim ***** válasza:
Én is szokszor vagyok reménytelenül szomorú, de egyre rövidebb ideig, és: amit én is megértettem: csak ezt az életet kaptuk ajándékba Istentől vagy az Ősrobbanás és élet földi kialakulásának véletlene által. A megsemmisülésre ráérünk majd halálunk után az idők végezetéig! Addig meg érdemes kihasználni minden percet optimista hozzáállással! Az apró dolgoknak is meg kell tanulni örülni! Régen kerestem 3 milliót is havonta, volt 2 szuper motorom, autóm, minden csúcs tech kütyü, volt 5évig egy fantasztikus párom, után én is padlóra kerültem, de minnél kevesebbet fekszel a földön, annál könnyebb felállni! Az élet egyszer fenn egyszer lenn, de legyen kedved kicsit aktivizálódni a jó felé, érdemes küzdeni a jóért, mint küzdeni azért, hogy minnél hamarabb végképp tönkretedd magad felesleges aggódással. A ZH-kkal vizsgákkal kapcsolatban meg sosem szabad arra gondolni már kevés idő van hátra, vagy miért nem tanultál eddig, elő kell venni és csinálni! Ha nem tudod elővenni és csinálni, akkor egyszerűen vedd elő és csináld! És ne hagyd abba, csak csináld! (Just do it!- mint a reklámban!) Érezd, hogy egyre többet tudsz, próbáld az információkat szelektálni, nem kell szó szerint magolni az a legrosszabb tanulási mód. Elemezd, határozd meg, hogy mit kell kb. teljesíteni 3-ast, 4-est megcélozva, pontosan milyen anyagból kérdezhet, és aszerint tanulj. Amit olvasol, gondolkodj el azon, mennyire fontos, és tedd helyére. Saját korábbi tudásoddal is hangold össze, és kapcsold hozzá! Valami kedves élményhez, "saját példa"-t kitalálva az igazi! Én pl. angolt úgy tanultam, hogy az adott szóhoz, vagy nyelvtani szabályhoz olyan mondatot találtam ki, ami nekem kedves. Szerelmem, vagy valami kedves tárgy, pl. a motorom benne volt! Kitartás! Ha teszel minden nap azért, hogy legyen kedved tenni a jó dolgok eléréért, és ami a legfontosabb: álmodozás helyett konkrét célokat határozz meg, amiket reálisan felmérve munkával el tudsz érni!
2014. nov. 8. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!