Tudtátok, hogy LSD-vel lehet pszichés betegséket gyógyítani?
"Az 1950-es és 1960-as években az LSD-vel körülbelül 1000 kísérletet illetve terápiát folytattak, körülbelül 40000 alanyon illetve páciensen. Pszichiátriai és pszichoterápiás alkalmazása jelentős eredményeket hozott például az alkoholizmus kezelésében. Az LSD egyre elterjedtebb rekreációs használatára adott válaszlépésként azonban az USA drogháborút („War On Drugs”) hirdetett. Az 1966-os kaliforniai, az 1968-as teljes USA-beli, illetve az 1971-es ENSZ pszichotrop egyezmény alapján történt betiltások következtében az emberi alanyokon folytatott kísérletek megnehezültek és megszűntek. Ezeket a kísérleteket csak az utóbbi években kezdték újra."
1-es vagyok. Úgy értem, hogy tulajdonképpen az összes kábítószernél jöhet ki mellékhatásként valamilyen mentális zavar, még a fűnél is (!). Egyébként azt gondolom, hogy kellően lelkes drogfogyasztó biztosan találkozik ezzel a problémával, ha nem is ő maga kap pánikrohamot, találkozik olyan emberrel, aki vagy abbahagyta emiatt a kábszerezést, vagy valamilyen drogot "nem bír", ráadásul ez idővel változik is, tehát előfordul, hogy valaki évekig szívogat, tök jól érzi magát, majd egyszercsak kialakul nála valamilyen szorongásos, pánikos betegség, ami a fű hatására érezhetően rosszabbodik, na ők le szoktak szokni igen gyorsan, mivel nem kellemesek ezek az állapotok. Maga a jelenség nagyon gyakori, de természetesen nem mindenkivel fordul ez elő, szerintem azoknál valószínűbb, hogy kialakuljon ez, aki mértéktelenebbül fogyasztja a drogot. De persze ismerek 25 éve mértéktelenül fogyasztót is, aki nyilván szellemileg leépült, de nem szorong.
Az LSD az a legrosszabb ebből a szempontból, nem hiszek abban, hogy lehetne vele pszichés betegeket gyógyítani, mivel kontrollálhatatlan a cucc, nem mindenkinél ugyanazt váltja ki, tehát nem lehet azt mondani, hogy mint mondjuk az Algopyrin nagy eséllyel leviszi a lázat és néhány ember érzékeny rá. Az LSD esetében nincs ilyen, az egyik legveszélyesebb kábítószer, a gombával együtt, a mai pancsolt szarokat nem ismerem, de ott már követhetetlen az is, hogy mit dobálnak bele ezekbe a cuccokba. Nekem egy jó barátom lett skizofrén LSD-től, ő azóta is az, tehát ez nem egy átmeneti dolog, bár feltételezhető, hogy drog nélkül is kijött volna rajta a betegség, biztosan mégsem tudhatjuk. Egy másik barátom pedig valamilyen pszichózissal került pszichiátriára, ő jól van, de azért ahhoz is hosszú idő kellett. Még egy dolog, ami fontos, kedves kérdező, ha esetleg LSD-t fogyasztasz, akkor semmiképpen se ezekre a sztorikra koncentrálj, mert akkor ezeken fogsz kattogni. Ha valaki ki akarja próbálni, ahhoz megfelelő hozzáállás is kell, érdekes kábítószer, aminek nagy múltja van, én ennyi idősen már biztosan nem játszadoznék vele, néha túl nagy árat kell fizetni, azért a pár óra élményért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!