Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pedofília, mint kényszergondolat?

Pedofília, mint kényszergondolat?

Figyelt kérdés
Üdv! 20 éves vagyok, nemrég jöttem rá teljes mértékben, hogy biszexuális vagyok. Viszont miután ez tudatosult bennem, és elfogadtam magam eszembe jutott, hogy mi van ha pedofil vagyok? (Gyerekkoromban ért zaklatás.) Ettől rettegek a legjobban, és sajnos nagyon sokszor elképzelem, hogy hozzáérek egy gyerekhez (nem magamtól, csak úgy jön a gondolat, nem tudom leállítani), de ha jobban belegondolok szorongást, undort érzek. Szexuálisan vonzódom az "érett" testhez, de rettegek, hogy ez át fog fordulni valami rosszra.

2014. okt. 14. 18:59
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez érdekes. Neked inkább elég komoly pánikbetegséged van..saját magadnak generálsz problémát, amiből végül nem tudod kiűzni magadat. Azon még nem gondolkoztál el, hogy mi van, ha igazából kettős személyiséget élsz, és a másik személyiséged hetero, és igazából az a sorozatgyilkos, akit a rendőrség X éve köröz?

Te is tudod, hogy ez nem így van, ahogy pedofil se vagy, és ezt saját magad állítottad.

Szerintem keress fel egy pszichológust, vagy kineziológust, hogy miből alakult ki ez a probléma. Én igazából a biszexualitásodban is kételkedek...ebből kiindulva ugyanígy azt is bebeszélhetted magadnak.

2014. okt. 14. 19:07
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként meg szerintem akármilyen beteges is, nekem is (20/f) szoktak nálam jóval fiatalabbak láttán 'érdekes' gondolataim támadni, de ez nem jelenti azt, hogy ezek a gondolatok reálisak, és ha lehetőség lenne rá meg is tenném..ezek csak gondolatok, képzelgések. Lehet, hogy betegesek, lehet, hogy furcsák, de ettől nem leszel az, amit gondolsz.
2014. okt. 14. 19:10
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
A pedofíl szexuálisan is vonzódik egy gyerekekhez, a fantáziálással nincs gond. Elképzelni bármit el lehet, megtenni megint más. Amit leírtál bőven kevés a cselekvéshez, de nem is ajánlott ilyet tenni, súlyosabban büntetik mint a gyilkosságot. Érthető módon.
2014. okt. 14. 19:13
 4/14 A kérdező kommentje:
Pszichológusnál már voltam, hogy őszinte legyek a beszélgetésen kívül nem sokat segített. Rettegek rengeteg mindentől, a múltkor sikerült 10 percre bebeszélnem magamnak, hogy mi van ha transzexuális leszek/vagyok (nő, férfi testbe zárva.) Elég kellemetlen dolog így élni, és őszinte leszek, én magam is kételkedem a biszexualitásban. Néha megnézek 1-2 srácot, de nem gondolom túl sosem. Amit írtál, a sorozatgyilkosos cucc, azon nem, mindig tudatomnál vagyok, inkább attól parázok, hogy elveszítem a kontrollt magam felett. Ez a folyamatos kattogás teszi ki a mindennapjaimat kb. 2 hónapja, és néha azt érzem megőrülök. Félek rengeteg mindentől, az az igazság, ha meghallok egy betegséget, akármit máris gyanakszom, az utóbbi estéim úgy telnek, hogy betegségeket olvasok a neten. :D.. (Legalább a lexikális tudásom fejlődik - pacsi.) Lányokkal néha már félek beszélgetni, mert "mi van ha túl fiatalok", "mi van ha csak azt keresem bennük, hogy milyen kislányosak", blabla. Folyamatos kattogás, hajtépkedés. Nem tudok túljutni egy gondolaton. Mondom, egész napok mennek erre rá..
2014. okt. 14. 19:16
 5/14 A kérdező kommentje:
Persze, aki gyerekhez ér szexuálisan minimum a kezét vágnám le, és hagynám elvérezni, már csak a saját példámból is kiindulva. Tudom, hogy képtelen lennék, főleg amikor olyan kis husi fejük van, hogy előbb megzabálom őket.. :D
2014. okt. 14. 19:18
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Ezek után megnyugodhatsz, hogy nem vagy pedofil, biszexuális meg az összes hülyeség, amit kitaláltál magadnak. Eleve, ha néha megnéztél 1-2 srácot-ból hogy jutottál oda, hogy teljes mértékben rájöttél, hogy biszexuális vagy? Még ha lett volna szexuális élményed, és azt mondod hurrá, de jó volt, de azért a nőkre is gerjedsz még. De ez?

Csupán ez az állandó kattogás a te bajod, hogy mindent bebeszélsz magadnak. A pszichológusnak meg pont a beszélgetés eszközével kell segíteni rajtad, járjál kitartóan!

2014. okt. 14. 19:27
 7/14 anonim válasza:
100%
A kérdésed őszinte és komoly. Keress fel egy pszichológust,valamilyen forrásból tájékozódj hogy hitelesnek tartod-e. Átlag gyakorizóként mi itt nem hiszem hogy tudunk ebben segítséget nyújtani. Szerintem muszáj válaszokat kapnod,és ha nincs ebben jó és igazi segítőtársad,kalauzod felőrlődsz,vagy a kényszergondolat túlnő téged talán. Persze lehet hogy nem történik semmi. De a rettegés már Önmagában valami. Túl sok mindent égetnek bele az ember alaplapjába,de most itt vagyunk mégis,és jól kell csinálni. :)
2014. okt. 14. 19:28
 8/14 A kérdező kommentje:
Azt kifelejtettem, hogy pánikrohamom hálistennek még nem volt. Egyébként tényleg, betegesen félek minden betegségtől (nem nátha, meg ilyesmik), leginkább a mentálisaktól. Tudom magamról, hogy rettentő mód hipochonder vagyok, de nem tudom, hogy ez leküzdhető- e.
2014. okt. 14. 19:28
 9/14 anonim ***** válasza:
ne netezz annyit :)
2014. okt. 14. 19:31
 10/14 A kérdező kommentje:
Amúgy igen :D a rengeteg utánaolvasás is rohadt sok mindenre rátett, én, aki tudja magáról, hogy teljesen idióta vagyok, és elhiszek mindent magamról, de azért is, azért is.. félek, hogy ebbe bele fogok őrülni teljesen..
2014. okt. 14. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!