Szerintetek min mehet keresztül egy olyan kisgyerek, aki látja az édesanyját megerőszakolni?
Nagyrészt a pszichológusok véleménye érdekelne.
(A kérdés kitalált,semmi ilyen jellegű nem történt velem,csak érdekelnek a gyerekkori traumák kezeléséinek módja)
Én ismerek olyat akinek a családjában történt hasonló.
Soha nem lesz egészséges, egész ember belőle sajnos. Az ilyesmi olyan szintű lelki sérülést okoz, amit semmilyen szakember sem tud rendbe hozni.
Egyet értek az előttem válaszolóval. Én mindkét oldalon álltam, megerőszakoltak 13 éves koromban, és 2009-ben végignéztem, ahogy anyám akkori élettársa késsel fenyegetve megerőszakolta az anyukámat.
Igazából, nem is az engem ért erőszak miatt(arról nem tud senki a környezetemben), hanem az anyukámat ért erőszak kapcsán kezdtem pszichológushoz járni...aztán pszichiáterhez is...lassan 5 év pszichoterápia van a hátam mögött, de ezt lehetetlen feldolgozni. A félelmet, a bénultságot, a tehetetlenséget, a dühöt...sokkal rosszabb nekem, hogy ezt tették az anyukámmal, mint amin én mentem keresztül gyerekkoromban.
27N
Nagyon sajnálom,hogy ezeket átkellett élned...Szörnyű törést okozhatott,és ez megbocsátahatatlan annak aki elkövette.A nemi erőszak bármi nemű formája ellen szeretnék tenni valamit.
(Lehet nem a legjobban fogalmaztam meg a kérdést,mert egy megrázó történet után írtam le a gondolataim)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!