Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » 14 évesen nagyon durva depress...

14 évesen nagyon durva depresszióval mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nem fogok pszichológushoz fordulni ! Nincs rá valami gyógymód ? Történetet nem írnék,úgy sem érdekel senkit ! sok van !

2014. szept. 19. 22:01
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
Miért vagy depressziós? Mi váltotta ezt ki belőled?
2014. szept. 19. 22:12
 2/24 anonim ***** válasza:
lehet hormon probléma. Első körben szedj vitaminokat
2014. szept. 19. 22:38
 3/24 A kérdező kommentje:
Nagyszülő elvesztése,barátok elvesztése,szülőkbe vetett bizalom elvesztése és minden ami összejött.
2014. szept. 20. 07:58
 4/24 anonim ***** válasza:
Pszichológus nem jó, szerintem se, inkább már pszichiáter, mert az exogén depresszióra leginkább antidepresszáns gyógyszerek kellenek. Érdekes, hogy a depresszió egy mentális betegség, még sem lehet mentálisan orvosolni teljesen.
2014. szept. 20. 14:47
 5/24 A kérdező kommentje:
Biztos hogy nem fogok gyógyszert szedni! Torokgyulladásra sem szedem be az antibiotikumot,nem még ilyen dilibogyókat.Erre vagyok kíváncsi,hogy valaki tud-e mérgek nélküli gyógymódot
2014. szept. 20. 19:57
 6/24 anonim ***** válasza:
49%
Biblioterápia, azaz olvassál, hogy bővüljön a látóköröd, világképed. A keresztény vallás is sokat segíthet, Istenbe vetett hittel sok megpróbáltatást ki lehet állni. Kevesebbet szenvedtem volna, s talán kevesebb vargabetűt csinálok, ha ezt tudtam volna kamaszkoromban.
2014. szept. 21. 09:33
 7/24 A kérdező kommentje:
Keresztény vagyok,de realista!Egyébként tényleg az olvasás az egyetlen amiben örömöt lelek!
2014. szept. 21. 11:20
 8/24 anonim ***** válasza:
49%

„Keresztény vagyok,de realista!”

 ez mit jelent?

Halálesettel kapcsolatban nem tudok tanácsot adni, mert én pl. sosem ismertem a nagyszüleim (késői gyerek vagyok), közeli hozzátartozóim még mind élnek.

Ha érdekel a vallás, világkép téma, tudok pár könyvet ajánlani.

Azt mondod, hívő vagy, de realista. Az Ószövetségben is előfordul egy realista, mégpedig a Prédikátor könyve (szerzője Salamon). Ha elolvasod, készülj fel előre, hogy egy nagyon depressziós és realista írás! Ha úgy képzeljük el a világot, hogy Isten van, de nem avatkozik bele, nagyon találóan leírja a dolgokat. A nem hívők számára kb. olyan is a világ mint ahogy leírja.

Utána összehasonlításként olvasd el a Zsoltárok könyvét. Itt felcsillan a fény az éjszakában, ugyanis, kiderül, hogy a hívők számára Isten jelen van, létezik egy speciális gondviselés! Ezt az aspektusát, rejtett oldalát a világnak csak az tapasztalja meg, aki aktív hívő, azaz kapcsolatot ápol Istennel.

2014. szept. 21. 13:38
 9/24 anonim ***** válasza:
39%
A depresszióra az öngyilkosság a legjobb megoldás. Antidepresszánsok szedése, valamennyit segít. Mentálisan nem igazán gyógyítható, csak kezelhető.
2014. szept. 21. 13:39
 10/24 anonim ***** válasza:
(aktív hívő alatt nem feltétlenül templomba járást értek)
2014. szept. 21. 13:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!