Ha valakinek bármilyen mentális problémája, súlyos lelki, szellemi betegsége van az a külsején is meglátszik?
Főleg az arcon?Esetleg beszéd?Miből veszitek észre?Érdekel nagyon,mert nem szeretném,ha idegenek látnák rajtam,és pl:le-"nemnormális"-oznának,gyengének gondolnának.
weboldalakat is linkelhettek a témával kapcsolatban.
Észrevehető... eddig nem ismerem így, de egyébként egyértelmű hogy nekem is van szociális fóbiám. Észreveszik rajtam, de sosem úgy tekintenek rám mint betegre, inkább lebunkóznak, hibásnak tartanak... meg leantiszocoznak :D azt elég gyakran... de igazán nem törnek le ezek a sértések... viszont nem merek nyitni senki felé sem, mert iszonyatosan félek a csalódástól... és most már egyértelmű hogy a tanulás rovására is megy... egyetlen önfeledt örömet találtam az életben, zenélni :) engem a zene mindig helyrerak, erőt ad a folytatáshoz...
Visszatérve az eredeti kérdésre.. ha észre is veszik, nem azt fogják mondani hogy "úúú egy szocio-fóbiás júúúúj" :D az emberek nagy része sz*rt se tud ezekről...
Külsőre nem látszik az ilyesmi, majd mikor már ismersz valakit egy ideje akkor a viselkedéséből jön le hogy valami más benne. DE ettől még lehetek tök jó barátok, lehetsz kiváló munkaerő, és minden emer stikes a maga módján. Ne hagyd hogy elhatalmasodjon rajtad, keres dokit.
Én 3 évre zártam magam ugyanezért a 4 fal közé, piáltam ha nincs a családom már utcán lennék.
Igen. Mikor depressziós voltam, előbb utóbb feltűnt egy idő után, hogy nem húzom ki magam, többet van lesütve a fejem. De aki megtört, mélyen szomorú pl, annak alaphelyzetben is inkább lefelé görbül a szája. Ezt Tatámon tapasztalom az utóbbi időben. Valahogy teljesen megváltozott az arca...
De igen, a szem is sokat el tud árulni, de nem feltétlen első látásra. Viszont a beszéden elég sok mindent észrevenni. A skizofrének szoktak értelmetlen mondatokat faragni, ezt úgy kell érteni, hogy a szavak náluk teljesen más értelmet nyernek... Vagy egy szorongásoson is nyilván hallani, hogy feszeng.
köszi szépen mindenkinek.
utolsó:amúgy direkt azért is kihúzom magam alapból mindig.igen a szám alapból lefelé görbül,sztem mindig ilyen volt,de lehet csak néhány éve ilyen.Apámnak is hasonló+elég vastag.de neki nem görbül ennyire,mint nekem,Engem érdekel az emberek külseje,a testbeszéd is.Szerintem nagyon igaz hogy az arcberendezés alapján az embereket lehet jellemezni belső tulajdonságokkal.
A viselkedés ég ok...
De a stílusnak már köze van a skatulyákhoz és az, amit azok segítségével szűrnél le, nem olyan sokszor helytállóak...
Szerintem, nem látszik meg.
Akárhány hülyével öszehozott a sors, egyiköjük, szemén, vagy arcán, se láttam semmit.
Én csak akkor látom, hogy hülye, ha rángassa magát, vagy kiabál, de ha nem beszél össze-vissza, még akkor se.
Olyan nem volt, hogy valakin, kivürlöl, meglássam, hogy mentális beteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!