Mennyi idő alatt múlnak el egy új antidepresszáns szedésekor a "hozzászokási" mellékhatások? Kb hány nap? Enyhülnek, vagy végig ugyanolyan rossz lesz?
Hát, ma például enyhébb a szorongásom, az álmosság és a tompulás sem olyan mértékű.
Viszont ez napról-napra változik és fogalmam sincs, mikor, mi okozza éppen. Lehet, hogy a citalopram elhagyása is belezavar azért a képbe. Igen durva szerintem, hogy kevesebb, mint 2 hét alatt 40 mg-ból 0 lett. Én már nem tudom, mikor, mire számítsak.
Egyébként egy jó darabig működött, ha rejtvényeztem vagy tv-t néztem. Mostanában, ha igazi rosszulléteim vannak, az olyan szintű, hogy szinte semmi sem tudja lekötni a figyelmem.
De nagyon örülök, hogy javulsz a gyógyszertől, olyan biztató sikersztorikat olvasni. Aki nem éli át a szorongás igazi pokoli bugyrait, az nem tudja, mit jelent egy vidám felszabadult nap végre. Úgy vágyom rá én is. Csak félek, hogy idővel kiderül, hogy mégsem jó a szer, másik kellene és kezdődik az egész horror újra. Mostmár másfél hónapja tart a folyamatos szorongás, depresszió, pánik, már nagyon elfáradtam.
Nagyon köszi a biztatást, sok erőt ad és jól esik.
Eszembe jutott, mit szedtem még, Cymbaltát. Na arról lejönni borzalmas volt, kapszula formában volt a gyógyszer, úgy hagytam el, hogy szétszedtem a kapszulákat, és mindig egyre több pici bogyót szedtem ki belőle... máshogy nem bírtam, és még így is alig, szorongtam, ideges voltam és feszült, + ugye a testi tünetek. Ekkor eldöntöttem, hogy soha többet ilyen gyógyszer, és másfél évig küzdöttem a depivel, kijöttem belőle, erre most... baromira csalódott vagyok, de most nagy szükségét érzem a gyógyszernek én is (olvastam a hozzászólásodat a másik kérdésednél). Gondolom, milyen nehéz lehet egyszerre átélni a rászokással a leszokást. :/
A szorongásról meg annyit, hogy mikor a pánikos-gyomorfájásos dologgal bementem a sürgősségire és befektettek, két napig nem adtag nyugtatót, csak két nap múlva tudtam pszichiáterrel konzultálni, és ő javasolta a belgyógyászoknak. Na akkor megkaptam a 2 mg rivotrilomat, miután két napig görcsben voltam, egész testemben remegtem végig, úgy szorongtam... elaludtam a gyógyszertől és sírva ébredtem a megkönnyebbüléstől, hogy elmúlt. Baromi rossz erre visszagondolni, biztos ezért épült rá ez az egész betegség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!