Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mennyi idő alatt múlnak el...

Mennyi idő alatt múlnak el egy új antidepresszáns szedésekor a "hozzászokási" mellékhatások? Kb hány nap? Enyhülnek, vagy végig ugyanolyan rossz lesz?

Figyelt kérdés
Gondolok a hányingerre, öklendezésre, émelygésre... ma bevettem reggelivel, de annyira rosszul lettem, hogy mellé fél rivotril és két daedalon alig segített valamit, viszont átaludtam a napot. De amíg ez a másik két gyógyszer hatott (megkérdeztem a pszichiátert, szabad-e bevennem őket, nem csak úgy bekapkodtam), addig kb egy órán át, hát azt hittem, itt döglök meg. Végigaludtam a napot, nyolckor keltem, még mindig émelygek. Szóval... meddig tart ez? Ugyanezt átéltem már egy másik antidepi elején, de nem emlékszem, mennyi idő kellett, úgy emlékszem, egy hét kb, na ha most is annyi, előbb kattanok meg.

2014. szept. 5. 20:42
1 2 3
 11/24 anonim válasza:
Miben nyilvanult meg a bipolaritas?Azert bizom benne,hogy a doki tudja,mit csinal.De ez a pokol,mar azt se tudom,mikor vegyek be xanaxot es csak 2-3 oran at hat.
2014. szept. 7. 20:53
 12/24 A kérdező kommentje:
Hát, mint a mániás depressziósoknál általában. Felfokozott hangulat, gondolatrohanás, aztán utána visszaesés egy mélyebb depibe. Fárasztó volt, bár a mániás fázisokat konkrétan élveztem, a váltások kikészítettek azért. Ja és naponta többször is volt, hogy váltakozott a két véglet.
2014. szept. 7. 21:36
 13/24 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondta a doki, hogy amint felkeltem, vegyem be a rivotrilt, és akkor az 12 órán keresztül hat... aztán este lefekvés előtt megint. És igazából tényleg működik, mióta így szedem, nem erősödött fel annyira ez a szorongásos roham-dolog (ami a végén már pánikroham szerűvé fokozódik, konkrétan a sürgősségire mentem többször emiatt, mert azt hittem, csak testi oka van). Azért néha nekem is be kell vennem még 1 mg-ot a nap folyamán, ha érzem, hogy kezdenék szorongani. De gyógyszerfüggő nem akarok lenni, úgyhogy remélem nagyon, hogy az antidepi hatni fog.
2014. szept. 7. 21:40
 14/24 anonim válasza:
És neked volt olyan az antidepik elején, hogy olyan volt, mintha nem lettél volna észnél? A szorongásos tüneteken túl, ami katasztrófális, még be is tompulok jó pár órára. És szétbőgöm az agyam, mert senki sem tud segíteni. Annyira bízom benne, hogy nem kell már sok időt kibírnom így.
2014. szept. 8. 07:15
 15/24 A kérdező kommentje:
Betompulok, szédelgek, de észnél vagyok, és a szorongásomat sem erősítették igazán. Nálam inkább a testi tünetek erősek mindig. Hányinger, émelygés, ásítozás, álmosság, az egyiktől csikorgattam a fogam, köhögés, szájszárazság, ja meg a brain zapek. :D Azok az áramütésszerű cuccok az agyban, de azt nem is rossznak mondanám, tök érdekes érzés. Amúgy ma vettem be a 4. szemet már hányingercsillapító nélkül, és semmi rosszullét, csak picit szédülök. Úgyhogy utólag is köszi a megnyugtatást annak, aki azt írta, két hét, vagy lehet, hogy soha. :D Remélem, neked is elmúlnak hamar!
2014. szept. 8. 10:49
 16/24 A kérdező kommentje:
Ja és nekem mindig olyan 10 óra volt az alvásigényem, de mióta reggel-este rivotrilt szedek, magamtól felébredek olyan 5-6 óra után, szóval eléggé korán reggel. És nem is vagyok fáradt. Nem értem, de igazából örülök neki.
2014. szept. 8. 10:51
 17/24 A kérdező kommentje:
Nem tudod lekötni magad, amikor nagyon szorongsz? Lehet, semmiségnek tűnik, de az én figyelmemet ilyenkor számítógépes játékok például nagyon le tudják kötni. Vagy sorozatok, de mondjuk csak a kedvenceim, amik 100%-osan lekötnek. Vagy nekem mondjuk a generalizált szorongáson az is segít, ha elmászkálok otthonról, csak úgy sétálni, én utcán, idegen helyen kevésbé szorongok, mint itthon.
2014. szept. 8. 10:55
 18/24 anonim válasza:

Hát, ma például enyhébb a szorongásom, az álmosság és a tompulás sem olyan mértékű.

Viszont ez napról-napra változik és fogalmam sincs, mikor, mi okozza éppen. Lehet, hogy a citalopram elhagyása is belezavar azért a képbe. Igen durva szerintem, hogy kevesebb, mint 2 hét alatt 40 mg-ból 0 lett. Én már nem tudom, mikor, mire számítsak.

Egyébként egy jó darabig működött, ha rejtvényeztem vagy tv-t néztem. Mostanában, ha igazi rosszulléteim vannak, az olyan szintű, hogy szinte semmi sem tudja lekötni a figyelmem.

De nagyon örülök, hogy javulsz a gyógyszertől, olyan biztató sikersztorikat olvasni. Aki nem éli át a szorongás igazi pokoli bugyrait, az nem tudja, mit jelent egy vidám felszabadult nap végre. Úgy vágyom rá én is. Csak félek, hogy idővel kiderül, hogy mégsem jó a szer, másik kellene és kezdődik az egész horror újra. Mostmár másfél hónapja tart a folyamatos szorongás, depresszió, pánik, már nagyon elfáradtam.

Nagyon köszi a biztatást, sok erőt ad és jól esik.

2014. szept. 8. 12:57
 19/24 A kérdező kommentje:

Eszembe jutott, mit szedtem még, Cymbaltát. Na arról lejönni borzalmas volt, kapszula formában volt a gyógyszer, úgy hagytam el, hogy szétszedtem a kapszulákat, és mindig egyre több pici bogyót szedtem ki belőle... máshogy nem bírtam, és még így is alig, szorongtam, ideges voltam és feszült, + ugye a testi tünetek. Ekkor eldöntöttem, hogy soha többet ilyen gyógyszer, és másfél évig küzdöttem a depivel, kijöttem belőle, erre most... baromira csalódott vagyok, de most nagy szükségét érzem a gyógyszernek én is (olvastam a hozzászólásodat a másik kérdésednél). Gondolom, milyen nehéz lehet egyszerre átélni a rászokással a leszokást. :/

A szorongásról meg annyit, hogy mikor a pánikos-gyomorfájásos dologgal bementem a sürgősségire és befektettek, két napig nem adtag nyugtatót, csak két nap múlva tudtam pszichiáterrel konzultálni, és ő javasolta a belgyógyászoknak. Na akkor megkaptam a 2 mg rivotrilomat, miután két napig görcsben voltam, egész testemben remegtem végig, úgy szorongtam... elaludtam a gyógyszertől és sírva ébredtem a megkönnyebbüléstől, hogy elmúlt. Baromi rossz erre visszagondolni, biztos ezért épült rá ez az egész betegség.

2014. szept. 8. 13:47
 20/24 anonim válasza:
Hát igen, nekem is van pár borzasztó élményem és emlékem. A legrosszabb, hogy annyira rettegek az újabb rosszullétektől, hogy mostanában nem merek egyedül maradni. Dolgoznom kell, de ott egyedül kellene lennem gyakran. Eddig megoldottam, hogy valaki mindíg ráért éppen, de holnap nem. Most senki nem jön be, csak én leszek. Nem tudom elképzelni, hogy birom ki az egész napot.
2014. szept. 8. 14:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!