Hogyan sajátítható el az optimizmus?
Tudom,hogy ez veleszületett tulajdonság,és nem lehet csak úgy tanulni.Mégis van valami módja,hogy az ember gondolkodásmódja átformálódjon?Sajnos a családom eléggé pesszimista és "megfertőznek",és ők már változni nem fognak,
21 l
Szerintem érdemes néha olyan emberek sorsán elgondolkodni, akiké sokkal szörnyűbb, mint a tied. Máris színesebbnek látod a jövődet:)
És egyébként egy pesszimista beállítottságú ember baromira el tudja venni a környezete kedvét sokszor még az élettől is... tudom, mert nekem a férjem ilyen.
Lehet úgy nézni egy pohárra, hogy félig üres, de úgyis, hogy félig tele van...
Taoista budhista filozófia, bőlcseségek olvasása és megértése(!).
Ezenkivűl van egy (tudományosan igazolt módszer) a fentiek kiegészitésére: Minden nap szánj rá 10 percet hogy mosolyogj még ha nincs is kedved hozzá. Az arc izom ilyen stimulálása meginditja a pozitív érzész is.
csak egy egész pici részben genetika. sokkal inkább a gondolkodásmód és azt meglehet tanulni. gyakorolni kell.
az a lényeg, hogy képes vagy-e felfedezni a dolgok pozitív oldalát. ahol egy ajtó bezáródik, ott kinyílik egy másik.
mit nézek a városban? hogy kátyúsak az utak, vagy hogy milyen szép este kivilágítva a lánchíd, a vár stb...
és ezt sok mindenre lehet alkalmazni.
estenként gondold át és írd fel, hogy mi jó történt veled aznap. legalább 3 dolgot. és addig agyalsz, ameddig megtalálod. :)
ne nézz pl. lefekvés előtt híreket, mert ott csak negatív infót kapsz és alvás közben a tudatalattid az utolsó információkkal foglalkozik a legintenzívebben.
sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!