Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan sajátítható el az...

Hogyan sajátítható el az optimizmus?

Figyelt kérdés

Tudom,hogy ez veleszületett tulajdonság,és nem lehet csak úgy tanulni.Mégis van valami módja,hogy az ember gondolkodásmódja átformálódjon?Sajnos a családom eléggé pesszimista és "megfertőznek",és ők már változni nem fognak,

21 l

2010. jan. 13. 23:58
 1/6 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem érdemes néha olyan emberek sorsán elgondolkodni, akiké sokkal szörnyűbb, mint a tied. Máris színesebbnek látod a jövődet:)

És egyébként egy pesszimista beállítottságú ember baromira el tudja venni a környezete kedvét sokszor még az élettől is... tudom, mert nekem a férjem ilyen.

Lehet úgy nézni egy pohárra, hogy félig üres, de úgyis, hogy félig tele van...

2010. jan. 14. 00:06
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Taoista budhista filozófia, bőlcseségek olvasása és megértése(!).

Ezenkivűl van egy (tudományosan igazolt módszer) a fentiek kiegészitésére: Minden nap szánj rá 10 percet hogy mosolyogj még ha nincs is kedved hozzá. Az arc izom ilyen stimulálása meginditja a pozitív érzész is.

2010. jan. 14. 00:07
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

csak egy egész pici részben genetika. sokkal inkább a gondolkodásmód és azt meglehet tanulni. gyakorolni kell.

az a lényeg, hogy képes vagy-e felfedezni a dolgok pozitív oldalát. ahol egy ajtó bezáródik, ott kinyílik egy másik.

mit nézek a városban? hogy kátyúsak az utak, vagy hogy milyen szép este kivilágítva a lánchíd, a vár stb...

és ezt sok mindenre lehet alkalmazni.

estenként gondold át és írd fel, hogy mi jó történt veled aznap. legalább 3 dolgot. és addig agyalsz, ameddig megtalálod. :)

ne nézz pl. lefekvés előtt híreket, mert ott csak negatív infót kapsz és alvás közben a tudatalattid az utolsó információkkal foglalkozik a legintenzívebben.

sok sikert! :)

2010. jan. 14. 00:13
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
agykontrollal.
2010. jan. 14. 00:25
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon pesszimista voltam, de megakartam változni. Úgy csináltam, hogy ha akármikor rosszra gondoltam rögtön az ellenkezőjére váltottam. Pl: "jaj minek veszek én lottót ha úgyse nyerek?"--->"Hát nem tök jó, hogy pont én veszem meg az egyetlen nyerő szelvényt?". Igaz nehéz volt, és több mint három hónapig tartott.De megérte! Azóta tényleg minden sikerül.Ezen a héten hárman is mondták, hogy én akármibe is kezdek bele, nekem úgyis sikerül.Pl. jelentkeztem felsőfokú nyelvvizsgára és mindenki leakart róla beszélni. A tanárom minden órán kétszer elmondta, hogy ha elmegyek megbukok.Én meg minden órán kétszer válaszoltam, hogy átfogok menni majd meglátod.Persze bíztam is magamban, nem csak úgy mondtam. És hát persze, hogy sikerült, de azt azért még hozzá teszem a teljesség kedvéért, hogy úgy kb gyenge középfokú szinten lehetek :) Tudom nem sokra megyek egy bizonyítvánnyal tudás nélkül, de most úgyis a pontok kellenek.
2010. jan. 14. 18:19
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Az optimista/pesszimista beállítottság nem velünk született. Te magad írtad, hogy "megfertőznek". Egyébként, ha ennyire pesszimista a családod, akkor még kész csoda, hogy te nem vagy full pesszimista. Már az is nagyon pozitív, ha egy borúlátó ember azon gondolkodik, hogyan válhatna derűlátóvá.Nem megy egyik napról a másikra. Olvass sokat, ha lehet csupa pozitívat,lelki csemegéket, sikeres emberekről stb. Menj önismereti, agykontroll, stb. tanfolyamra. És ha lehet, ne rettegj attól, hogy a családod megfertőz a pesszimizmussal! Vannak menthetetlen emberek, akiken hiába próbálsz segíteni.De ha már feltetted ezt akérdést, akkor te nem ebbe a kategóriába tartozol. Sok sikert!
2010. jan. 15. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!