Skizofrén a párom? Mit tegyek? 21/L
a párom 22 éves és a viselkedése eléggé furcsa.
a családjában volt skizofrén személy ezért félek.
Az anyja egyedül nevelte az öccsével együtt elég rossz körülmények között, nagyon rossz volt a kapcsolatuk. Én 3 éve ismertem meg őt, akkor már fogyasztott kábítószereket rendszeresen..
a viselkedése (példákkal):
néha mintha feleszmélne, hogy: tudtam hogy ez így van! rájöttem, te csak irányítani akarsz engem
van hogy ok nélkül megbánt ( hirtelen dühös lesz minden előzmény nélkül)
magát okolja azért hogy nincsenek barátai
néha ijesztően forgatja a szemeit és mosolyog közben
sokszor megkérdezi hogy még szeretem-e és azt mondja hogy csak miattam nem ölte még meg magát
pszichiáterhez nem menne..
néha magát okolja ha az emerek nem szeretik, máskor az embereket
ha engem megközelít egy idegen, azonnal kész arra hogy megverje, megvédjen engem
amúgy nagyon okos, mérnöknek tanul..
és az a furcsa, hogy ha én megölelem, megnyugtatom, mint egy kisgyerek, rendbe jön..
de nagyon félek hogy nem tudok mindig ott lenni vele..
Hagyd ott a párodat mert szegény súlyos beteg! Téged is tönkre fog tenni ahelyett hogy vele vagy keress más szerelmet :) Azt írtad hogy mérnöknek tanul. Hát igen a skizofrén emberek általában nagyon okosak meg érzékenyek, és sajnos ez emészti fel őket :((
A legintelligensebb emberekre jellemző betegség a skizofrénia mellesleg
Látszik, hogy milyen nyomot hagyott benne a gyerekkora.
"sokszor megkérdezi hogy még szeretem-e és azt mondja hogy csak miattam nem ölte még meg magát"
"néha magát okolja ha az emerek nem szeretik, máskor az embereket"
"ha engem megközelít egy idegen, azonnal kész arra hogy megverje, megvédjen engem "
"és az a furcsa, hogy ha én megölelem, megnyugtatom, mint egy kisgyerek, rendbe jön.. "
Ő elismeri, hogy ez a probléma fennáll? Ez lenne a legelső lépés. Ha igen, akkor pedig vegye rá magát, menjen el pszichológushoz vagy pszichiáterhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!