Pszichoterápia hatására, hagytatok már el barátot, rokont esetleg szülőt? Hogy élted meg?
Nekem sajnos az egész családról derült ki,hogy csak a pénzt várják el tőlem,engem sz*rnak néznek,több traumám is kapcsolódik hozzájuk. :( Örülök hogy kiderült,de még mindig emésztem a dolgot.
Nálad kiderült hogy nem szeret a szülőd vagy mi a gond?
Hasonlóan én is addig kellek a barátaimnak, testvéreknek míg süt a nap, ha kicsit beborul vagy netán rossz passzban lennék egyedül maradok. Úgy döntöttem, hogy leszámolok a régi életemmel, mert csak a véremet szívják. És ettől még én érzem rosszul magam. Úgy volt a történet, hogy nagyon nagy anyagi gondjaim támadtak tavaly, megszűnt a munkahelyem(ahol a Magyarországi viszonyokhoz képest nagyon jól kerestem), 3-4 hónapig simán fent tudtam magam tartani, mert volt spórolt pénzem. Sajnos a költségeimhez(albérlet, autó, rezsi)mérten nem találtam hirtelen munkát, és szépen lekoptak a barátok, és a családtagoktól is csak a nagy sóhajokat hallgattam, segítség semmi. Teljesen kikészültem 4 hónap alatt, és akkor kerestem egy pszichológust.
Mostanra megint úgy alakult, hogy van egy jól fizető munkám, de külföldön, hirtelen előkerültek a rég nem látott barátok, testvérek. Most azon töprengek, hogy mit mondjak nekik, jelenleg mindenki kiakar jönni, a jobb élet reményében, és ebben kérik a segítségem.
Barátokat hagytam már el. Bár nem a pszichológus mondta, hogy mit csináljak, hanem magamtól jöttem rá az alapján, amilyen dolgokra felhívta a figyelmemet.
Hogy éltem meg? Hát kellemetlenül és a mai napig bosszantanak dolgok ezzel kapcsolatban.
Kedves Kérdező!
Remélem tényleg látja, hogy anyagi okok miatt voltak ezek a "barátok". Önnek segítettek akkor, amikor baj volt?
Látja, most ön áll a másik oldalon. Nagyon élvezze ki a jó élet lehetőségét. Valószínűleg ezek a barátok magára fognak akaszkodni külföldön is.
Álljon a sarkára, más olyan lehetőség nincs, ami önnek is jó lenne.
Lehet, hogy kellemetlennek fogja megélni azt, hogy elutasítja a segítségét, de gondoljon akkor, hogy mit gondolhattak ők, amikor a segítségüket kérte.
A pszichoterápia hatására az ember fejlődik lelkileg. Ez a fejlődés néha olyan változásokat hoz az ember életében, hogy a saját szükségleteit előbbre helyezi, mint a másokét. Ez szerintem létösztön. Nem kell mindenkinek segíteni. Majd más segít nekik.
dr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!