Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tanácsolnátok valamit édesanyá...

Tanácsolnátok valamit édesanyám állapotára?

Figyelt kérdés

49 éves...ugy érzem vannak mentális problémái. Aláírom nehéz élete volt. De egy évig nálam és a családomnál lakott mi tartottuk el nem vállalt munkát hogy ő azt nem birja.. Most 2 hónapja nővéremnél lakik ő tartja el. A lényeg xanaxot szed...beszéltem az orvosával hogy szerintem jobban kikellene vizsgálni mert bajok vannak...erre ő azt mondta hogy mig magában nem rendezi a dolgokat nem fog meggyógyulni. Erre kedély javitot irt fel neki és megemelte a xanax adagot.

Általam vélt gyanus tünetek: néha eltulajdonit a boltbol ezt azt, beleiszik a boltban az üditőbe és visszateszi, napi többször elmondd dolgokat mintha nem emlékezne rá hogy màr mondta, ok nélkül lehord minket hogy mi nem foglalkozunk vele, feledékeny...

Mamámmal is ugyanez volt a helyzet....

Tudnátok tanácsot adni hogy segitsük hogy mindenki számára elviselhető legyen ?

Köszönöm

2014. aug. 7. 17:57
 1/6 anonim ***** válasza:
Mentális zavarokkal elmeorvos foglalkozik. El kell oda vinni és megvizsgáltatni.
2014. aug. 7. 18:01
 2/6 anonim válasza:
0%

Alternatív terápiák: családállítás, kineziológia, ha hiszel benne

Családterápia

a jó öreg elfogadás és szeretet

Mit szeret anyukád csinálni? Tereljétek abba az irányba esetleg.

2014. aug. 7. 18:05
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg kezdodo demencia? Igaz kicsit fiatal hozza,de irtad,hogy nehez elete volt.Sima depresszio is kivalthatja.Es orokletes is lehet(mivel irtad,hogy a nagymamad is ilyen) Olvasgass itt,hatha talalsz valamit.

[link]

2014. aug. 7. 18:17
 4/6 anonim ***** válasza:
Egyetértek, nekem is a kezdődő demencia lenne gyanús.
2014. aug. 7. 18:58
 5/6 A kérdező kommentje:

Az a baj hogy vele nem tudok beszélni...azt állitja semmi baja...nekem vam bajom. De nővérem is azt mondja nem mer vele menni sehova mert kinos helyzetbe hozza.

Mamámnál igy kezdődött...aztán elszakadt valami...és többet nem jött ki a korházbol :(

2014. aug. 7. 22:41
 6/6 anonim ***** válasza:
Azert kell mindel elobb segiteni rajta,hogy ne legyen keso.Tudom,hogy nem vallalja,de az orvossal beszelhetnetek,hogy ti demenciara gyanakodtok(persze nem akartok helyette felallitani egy diagnozist),es kerjetek ki a tanacsat,hogy hogyan tudnatok anyukatokat ravenni egy rendes kivizsgalasra.Biztos segiteni fog,de az akkor sem allapot,hogy teletomi nyugtatokkal.Ha nem valtozik az orvos hozzaalasa en a helyetekben felkeresnek egy lelkiismeretesebb orvost.De ez csak az en velemenyem.Sok turelemre lesz szukseg es van is,nem konnyu de muszaj.Minden jot kivanok nektek.
2014. aug. 8. 00:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!