Enyhe pánik betegségre stressz oldónak kaptam Frontin 0.25 Nyugtatót napi 2x felet! A nyugtató helyett ihatok-e citromfű és orbáncfű teát mivel gyenge nyugtatót szedek talán megfelelne ez is. Használjam továbbra is a frontint, vagy megteszi a tea?
Kedves M.Inke!
A Frontin hatóanyaga meglehetősen erős hatású, csak kis adagban szedi, ezért érzi enyhének.
Jól látja a helyzetet, nem mindig kell bevennie a gyógyszert. A 0,25 mg. nagyon kicsi dózis; egy nagyobb termetű ember alig érzi meg.
Stressz oldására nagyon jó a citromfűből készült kivonat, tea, vagy tabletta.
Az orbáncfű is segíthet a stressz oldásában úgy, hogy emeli a hangulatot. Ennek a teáját, vagy a tablettáját javaslom Önnek.
Az alvása rendben van?
Javaslatom:
-citromfű: reggel 1ek., 15p.-ig ázt. 1,5dl forrásban l. vízben
-orbáncfű: reggel 2tk., 15p.-ig ázt. 1,5dl forrásban l. vízben (Alternatíva: Remotiv)
Az orbáncfű hatására kicsit várni kell, a citromfű hatása gyorsan jelentkezik. Ezek mellett kerülje a kávé fogyasztását (mert növeli a pánikroham esélyét), valamint ne napozzon. Ha sokáig éri a napfény a bőrét, használjon naptejet. (Az orbáncfű fényérzékenységet okoz.)
Meg is próbálhatja akár a Jutavit Valeriana Harmony kapszulát az egyszerűség kedvéért. Reggel egyet vegyen be. Ha zavaróan elálmosítja, vagy túl erős, akkor használhatja altatónak :)
Ezekre a gyógynövényekre nem lehet rászokni. Használatuk jótékony hatást fejt ki az idegrendszer működésére, de a változást belülről kell meghoznia. Töltsön el a szabadban sokat, olvasson, legyen a barátaival.
Milyen helyzetek okozzák a pánikrohamot?
Minden jót,
dr.
Köszönöm a válaszokat!
Nem volt még pánikrohamom vagyis egyszer rosszul lettem elnehezedett az állkapcsom, megfájdult a fejem, hányingerem volt, hánytam, kicsit magas volt a vérnyomásom. Elmentem az ügyeletre ahol azt mondták front miatt van, de 4 nap után még mindíg fájt a fejem elmentem háziorvoshoz aki elküldött ideggyógyászatra ahol megállapította, hogy enyhe pánikbetegségem van. Akkor.irták fel a Frontint elkezdtem szedni de csak este egy felet! a fejem azóta nem.fáj ami szerintem azért van mert a 4 nap alatt nem ittam kv-t az 5. Napon viszont már igen! VIssza mentem a dokihoz aki azt mondta napi 2x felet szedjek! De mióta szedtem a gyógyszert légszomj és szorító mellkasi érzetem van !
Kedves nyhaza01.
Rendben, ahogy gondolja. Önnek ez a véleménye, nekem pedig ez. Lehet, hogy önnek az olvasás a nyálcsorgatást jelenti a szennylapok felett, de mondjuk egy nehezebb Wass Albert regény elolvasása, feldolgozása sokat ér.
A szociális tevékenységek a szorongás bizonyos fajtáit féken tudják tartani. A szabadban töltött idők alatt pedig az ember feltöltődik. Ehhez nem kell pszichiáteri diploma, remélem, ezt belátja.
Kérem, ne szóljon meg, hogy olyan dolgokat javaslok a Kérdezőnek, ami segítené a felépülését. Ön Szabó György teáit javasolja, én pedig azt, amiket ismerek. Konkrétan melyikre gondolt?
Ha ért a pszichiátriához, akkor nyugodtan beszélhetünk.
dr.
Kedves Kérdező!
Szerintem nem szükséges. Most úgy érzi, hogy pánikroham közeleg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!