Volt egy öngyilkossági kísérletem. Szerintetek rá fog jönni a pszichológusom (magán)? Én nem fogom elmondani.
Lehet nem értem a kérdésed most.
Az érdekel, hogy meg szeretnék-e halni, vagy sem?
Nem szeretnék meghalni, nem tudom miért csináltam akkor.
De talán ha nem mondanám el, lehet nem derülne ki. Látható nyoma nincs rajtam.
"Szerintetek rá fog jönni a pszichológusom (magán)? "
Ha sikerült, igen.
Ez sajnos tényleg így van.
Ha megpróbálsz öngyilkos lenni,többet nem mehetsz hozzá. Nem szakmai pancserság ,ez így működik minden pszichológusnál és kész.
De mégis az a helyes ha elmondod neki.
Hibáztál,vállald a következményeit.
Bár nem igazán volt világos számomra,hogy a kezelés ideje alatt vagy előtte történt-e a kísérleted!?
Bár ha előtte, lehet akkor is el fog küldeni.
És lehet hogy a pszichiáter inkább segítségedre tud lenni!
Biztos, hogy szó szerint ez állt a szerződésben? Olyat szoktak beemelni a terápiás szerződésekbe, hogy ha öngyilkossági veszélyeztetettség áll fenn, ÁTMENETILEG szüneteltetni kell a terápiát, mert a kliens lelki egyensúlya olyan mértékben felborul, hogy azt pszichés eszközökkel rövid időn belül stabilizálni vagy nem lehet, vagy nem biztonságos. Ilyenkor pszichiáterhez küldik a kliens, amíg a közvetlen öngyilkossági veszély el nem vonul. Utána mehet tovább a terápia.
Nem lehet, hogy félreértés volt a szerződés szövege? egyrészt. Másrészt, ha nem mondod el, akkor az megterhelheti egy titokkal a munkakapcsolatotokat. Plusz, ha a krízis állapot (lelki egyensúlyvesztés) még fennáll (ha az öngyilkossági veszély nem is), akkor az átfuthat a terápia krízisébe, amitől meg is szakadhat a folyamat (avval, hogy vissza szeretnél menni, ezt jó eséllyel elkerülheted). Harmadszor, ha nem mondod el, attól még a kísérletet kiváltó élethelyzet bármikor újra előjöhet. Ha elmondod, és tényleg csak félreértés volt a "nem kezelhet tovább rész", akkor azon is tudtok dolgozni, hogy máskor felkészültebb legyél egy hasonlóan nehéz élethelyzetre, és magabiztosabban át tudd vészelni a dolgot. Tehát, ha nem is jön rá, valószínűleg észlelni fogja, hogy valami nincs tisztázva :S De érthető, hogy aggódsz. Bárki aggódna szerintem.
Köszönöm a válaszokat!
A kezelés alatt volt a kísérletem, de ez most már mindegy is, csak nem volt egyértelmű, azért írom.
Nem tudom, lehet én értettem félre. Illetve az biztos, hogy azt mondta, hogy ebben az esetben abbahagyná, de nem tudom, ha elmegyek pszichiáterhez, utána vissza mehetnék-e hozzá.
Bár akkor talán már én nem akarnék visszamenni. Mindig itt rontom el, nem kellene megszeretnem az embereket, ez az én hibám.
De abban igazad van, hogy lehet sejtene valamit, talán a viselkedésemből, nem tudom meddig tudnám fent tartani a látszatot.
Lehetett volna keményebb velem, akkor talán nem szeretem meg.
Elmondtam neki végülis, nem volt kedvem "színészkedni", bár megtehettem volna.
Kidobott, aztán mondta, hogy menjek pszichiáterhez.
De nem megyek, nem vagyok olyan rosszul, majd elmúlik szerintem magától is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!