Az gáz, ha 16 évesen ilyen lassan olvasok kb, mint valami 4. -es? 16/l
Figyelt kérdés
Elkezdtem olvasni egy könyvet és tegnap kb 2-3 óráig olvastam szerintem és 80 oldalt sikerült csak kiolvasnom. Ehez képest egyik barátnőm meg ott rajolt nekem valamelyik nap, hogy ő hétvégén elkezdett olvasni egy könyvet és valami 2 óra alatt kiolvasta a 300 oldalas könyvet. Ezek szerint én nagyon lassan olvasok? Mondjuk amikor elkezdtem olvasni, már akkro majd' leragadt a szemem és volt, hogy ilyen fél oldalakat kellett 8-adjára elolvasnom, mert nem bírtam felfogni, amit olvasok, annyira álmos voltam..2014. aug. 3. 14:19
1/8 anonim válasza:
300 oldalt nem lehet 2 óra alatt elolvasni. Ezen ne agyaljál. Különben milyen tanuló vagy?
2/8 anonim válasza:
Azért nem mindegy, hogy a 300 oldal nagybetűvel van szedve vagy normállal. Szerintem 2-3 óra alatt 80 oldal jó.
3/8 anonim válasza:
2-3 óra alatt a 80 oldal nem olyan rossz. Bár függ attól mekkora oldal, érdekelt-e, és mennyire voltál fáradt.
4/8 anonim válasza:
Egyrészt egész ritka, hogy valaki el tudjon olvasni két óra alatt 300 oldalt (csak villámolvasással lehetséges).
De az nem gond, ha lassabban olvasol, a fontos, hogy meg tudd jegyezni a lényeget a szövegböl.
Ha viszont nehezen érthetö, akkor ne fáradtan kezd olvasni, mert úgy rosszabbul megy.
Mellékesen ha eleget olvasol, akkor egyre gyorsabban fog menni.
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
1.: Év végén olyan 3as-4es közötti lettem. Mondjuk jobb is lehetnék, csak 9.-ben nem annyira foglalkoztam a tanulással, de egyébként ha lenne türelmem minden nap leülni vagy fél órára, szerintem simán lehetne az átlagom ilyen 4,5-ös is akár.
2014. aug. 3. 14:45
6/8 anonim válasza:
Én el tudok olvasni 300 oldalt két oldal alatt, főleg a mai könyveknél, amiknél dupla sorköz, hatalmas betűk.
7/8 anonim válasza:
én is valami különleges eset lehetek, mert nekem is megy 2-3 óra alatt a 300 oldal, mindenféle villámolvasás nélkül...a különbség, hogy nem 16 vagyok, hanem 37, és nyilván jóval több könyvet olvastam, mint a kérdező a koromnál fogva. Arról nem is beszélve, hogy az olvasás sebessége függ attól, milyen nehéz a szöveg ill mennyire érdekli az illetőt, aki olvassa.Szakmai/tudományos könyvből pl az 50-60 oldal/óra is jó, pláne, ha idegen nyelven van. Egy szimpla romantikus regénykéből (pl Harlequin füzetek) meg 80-90 oldal megvan 30-40 perc alatt is
8/8 anonim válasza:
apám egy 400-500oldalas könyvet kivégez 2-3 óra alatt, nekem 100oldal valamivel több mint 1 óra, ha érdekel a könyv, ha nem, akkor előfordul, hogy 20at sem tudok 1 óra alatt úgy elolvasni, hogy abból valami megmaradjon bennem... nem olvas senki sem egyforma tempóban, ez van, de nincs ezzel semmi gond, ha csak nincs egy idegbeteg irodalomtanárod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!