Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az gáz, ha 16 évesen ilyen...

Az gáz, ha 16 évesen ilyen lassan olvasok kb, mint valami 4. -es? 16/l

Figyelt kérdés
Elkezdtem olvasni egy könyvet és tegnap kb 2-3 óráig olvastam szerintem és 80 oldalt sikerült csak kiolvasnom. Ehez képest egyik barátnőm meg ott rajolt nekem valamelyik nap, hogy ő hétvégén elkezdett olvasni egy könyvet és valami 2 óra alatt kiolvasta a 300 oldalas könyvet. Ezek szerint én nagyon lassan olvasok? Mondjuk amikor elkezdtem olvasni, már akkro majd' leragadt a szemem és volt, hogy ilyen fél oldalakat kellett 8-adjára elolvasnom, mert nem bírtam felfogni, amit olvasok, annyira álmos voltam..
2014. aug. 3. 14:19
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
300 oldalt nem lehet 2 óra alatt elolvasni. Ezen ne agyaljál. Különben milyen tanuló vagy?
2014. aug. 3. 14:27
 2/8 anonim ***** válasza:
Azért nem mindegy, hogy a 300 oldal nagybetűvel van szedve vagy normállal. Szerintem 2-3 óra alatt 80 oldal jó.
2014. aug. 3. 14:28
 3/8 anonim ***** válasza:
2-3 óra alatt a 80 oldal nem olyan rossz. Bár függ attól mekkora oldal, érdekelt-e, és mennyire voltál fáradt.
2014. aug. 3. 14:29
 4/8 anonim ***** válasza:

Egyrészt egész ritka, hogy valaki el tudjon olvasni két óra alatt 300 oldalt (csak villámolvasással lehetséges).

De az nem gond, ha lassabban olvasol, a fontos, hogy meg tudd jegyezni a lényeget a szövegböl.

Ha viszont nehezen érthetö, akkor ne fáradtan kezd olvasni, mert úgy rosszabbul megy.

Mellékesen ha eleget olvasol, akkor egyre gyorsabban fog menni.

2014. aug. 3. 14:39
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

1.: Év végén olyan 3as-4es közötti lettem. Mondjuk jobb is lehetnék, csak 9.-ben nem annyira foglalkoztam a tanulással, de egyébként ha lenne türelmem minden nap leülni vagy fél órára, szerintem simán lehetne az átlagom ilyen 4,5-ös is akár.

2014. aug. 3. 14:45
 6/8 anonim ***** válasza:
Én el tudok olvasni 300 oldalt két oldal alatt, főleg a mai könyveknél, amiknél dupla sorköz, hatalmas betűk.
2014. aug. 3. 14:48
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
én is valami különleges eset lehetek, mert nekem is megy 2-3 óra alatt a 300 oldal, mindenféle villámolvasás nélkül...a különbség, hogy nem 16 vagyok, hanem 37, és nyilván jóval több könyvet olvastam, mint a kérdező a koromnál fogva. Arról nem is beszélve, hogy az olvasás sebessége függ attól, milyen nehéz a szöveg ill mennyire érdekli az illetőt, aki olvassa.Szakmai/tudományos könyvből pl az 50-60 oldal/óra is jó, pláne, ha idegen nyelven van. Egy szimpla romantikus regénykéből (pl Harlequin füzetek) meg 80-90 oldal megvan 30-40 perc alatt is
2014. aug. 3. 15:11
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
apám egy 400-500oldalas könyvet kivégez 2-3 óra alatt, nekem 100oldal valamivel több mint 1 óra, ha érdekel a könyv, ha nem, akkor előfordul, hogy 20at sem tudok 1 óra alatt úgy elolvasni, hogy abból valami megmaradjon bennem... nem olvas senki sem egyforma tempóban, ez van, de nincs ezzel semmi gond, ha csak nincs egy idegbeteg irodalomtanárod...
2014. aug. 3. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!