Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kineziológus az szakember...

Kineziológus az szakember vagy valami kuruzsló?

Figyelt kérdés
Testvérem kineziológushoz járt, de úgy érzem nagyon rossz útra lépett ezzel az egésszel.
2014. aug. 2. 13:48
 1/10 anonim ***** válasza:
67%
Az érzések és a félelmek alaptalanok . Akadémián oktatják elimert mint a pszichológia . Főiskola elvégzése a kritérium az elsajátításához . ( Itt lehet tévedtem. )
2014. aug. 2. 14:10
 2/10 anonim ***** válasza:

A kineziológia (görög κίνησις „mozgás”, azaz „mozgástudomány”) az emberi és állati mozgás, teljesítmény és működés tanulmányozásának tudománya, amely alkalmazza a biomechanika, anatómia, fiziológia, pszichológia és idegtudomány eredményeit.

A humán kineziológia vagy humán kinetika egy sporttudományi szakág, amely az emberek fizikai teljesítményének, állóképességének, terhelhetőségének vizsgálatával, az erőnlétük megőrzésével, a mozgáskultúra fejlesztésével foglalkozik.

2014. aug. 2. 14:14
 3/10 anonim ***** válasza:
2014. aug. 2. 14:16
 4/10 anonim ***** válasza:
26%
hát én voltam kineziológusnál 10eft egy óra, eléd áll kb 5cmről és emelgetned kell a karodat és pontokat nyomkod a testeden, ennyi de amúgy nincs hatása és nem történik semmi :D szóval igen, egy kuruzsló! Szerintem mond el a tesódnak hogy mit tapasztaltak mások akik jártak, de ha neki "beválik" akkor úgysem tudod ledumálni :-/
2014. aug. 2. 14:28
 5/10 anonim ***** válasza:
kineziológia szak nincs a főiskolán :D:D:D
2014. aug. 2. 14:28
 6/10 anonim ***** válasza:

2féle dolog van. az első az amiről írtak.

a 2. féle az "alkalmazott kineziológia", ami nem tudományos "alternatív gyógyítás". mondhatni kuruzslás.

viszont ettől függetlenül sok emberen segíthet, mert az orvosokkal ellentétben valóban foglalkoznak is az illetővel.

2014. aug. 2. 14:29
 7/10 A kérdező kommentje:
Tehát az utolsó alapján én is elmehetnék és lehazudhatnám az égről a csillagokat jó pénzért... Olyan id.i.óta lett a testvérem azóta, teljes családot tönkreteszi a hülyeségeivel és folyton a semmirekellő ezotériáját magyarázza mindenkinek. Ő kapott a legkevesebbet az életben közülünk mégis ő a legtöbbet "szenvedett" és az ezotériába menekült, ami szörnyen idegesítő. MINDIG MINDENT MEGMAGYARÁZ. Nem lehet hozzá őszintén szólni, mert összeomlik és egész nap csak bőg. Mindez köszönhető annak a nagyon okos kineziológusnak, nem tudom miért nem pszichiáterhez ment. Mi a fenét lehet ezzel csinálni? Idegbeteg vagyok emiatt most is. Ebben a tetves percben is hallom, ahogy osztja az észt a konyhában... Ember mond neki valamit, amit nem tud megmagyarázni a h.ü.l.yeségével azt egyszerűen nem hallja meg. Nem tudom mit lehetne tenni, de ez mag a pokol. Ráadásul folyamatosan megerősítést vár. minden második mondatának a vége, hogy ugye? de nem? de nem így van? szerinted nem? érted? ugye? ez így meg még egy darabig, akkor én fogok pszichiáterhez menni...
2014. aug. 3. 09:18
 8/10 anonim ***** válasza:
A kineziológia sok emberen segített. Én még életembe nem hallottam, hogy valakit elrontott! Nem a kineziológia miatt ilyen a testvéred!
2014. aug. 3. 09:23
 9/10 A kérdező kommentje:
Előtte pánikbeteg volt, de nem volt ennyire elfajulva. Kineziológusnál töltött időről ő is áradozik, hogy milyen sokat segített neki, ő nem is látja ezt az egészet. Mindenki megjátssza magát a társaságában mert a legkisebb kritikára is összeomlik. Egy instabil roncs, akire rámegy az egész család. Nem tudom mit kezdhetnék vele. A kineziológusos látogatásai után kezdte ezt el, elmerült az egész ezotériában. Szerintem sokkal mélyebben van, mint előtte volt. Oké, elmúlt a pánikbetegsége, de naponta legalább háromszor sír minden túlzás nélkül. Folyton hisztizik és kioktatja az életről a kétszer olyan idős édesanyját, amit nagyon nagyon rossz szemmel nézek, mert semmi tiszteletet nem utat felé. Egoista még sincs magabiztossága. Azt hiszi, hogy az ezotériájával megtalálta az egész világ minden tudását és mindenből kioktat mindenkit, ha mást hiszel és megmondod, akkor egy sz.ar vagy, aki őt bántja és elvonul sírni. Csúnya szó sem kell hozzá, csak a szimpla, őszinte véleményed. Ne mondjátok, hogy ez normális, mert én már kinyírom magamat lassan. Nem bírják az idegeim ezt.
2014. aug. 3. 13:24
 10/10 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy nem normális! Ezt nem állította senki.

Mond el neki, hogy a kineziológia kiegyensúlyozottá teszi az embert, nem pedig érzelmileg labilissá! Márpedig ő az, mivel sokat sír, de gondolom ez a legcsekélyebb probléma. Vigyétek be a pszichiátriára ha tudjátok. Valami más betegsége lehet neki. Mindig ilyen volt?

2014. aug. 6. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!