Hogyan kezdjek el pszichológust keresni?
Figyelt kérdés
Ha jól tudom két út létezik: magánrendeléses ami nem két fillér, illetve háziorvos általi irányítás intézményekben dolgozó pszichológusokhoz, ami ingyenes?
Ezekkel nem vagyok tisztában. A háziorvost kikerülve nem lehet eljutni ingyen pszichológushoz?
Ezekre várnám gondolataitokat/tanácsaitokat/tapaszaltaktjaitokat! (ú ezzel az utolsó szóval megküzdöttem). Köszönöm.
2014. jún. 21. 06:53
1/3 anonim válasza:
Családsegítőben van, de inkább életvezetési tanácsadó, mint pszichológus.
2/3 anonim válasza:
Az attól függ, mi a problémád. egészséges embereknek nem kell feltétlenül pszichoterapeuta, lehet, hogy mentálhigiénés segítő is elég. Ha viszont gyógyszereket szedsz, és komoly problémáid vannak, akkor tanácsadó, segítő nem foglalkozhat veled. Szerencsés vagy, ha a háziorvos továbbküld és nem gyógyszerez be, sajnos, nincs jó véleményem az "ingyenes" pszichoterápiáról. Ha budapesti vagy, a Tündérhegyen lehet ingyenesre jelentkezni, meghallgatás van, és esetleg bekerülhetsz. Egyházaknál is van pasztoráció, pl. református, katolikus körök el tudnak irányítani ilyenhez (nem kell feltétlenül vallásosnak lenni, és nem akarnak megtéríteni)
3/3 A kérdező kommentje:
Hát nem szedek gyógyszereket, viszont dekoncentrált vagyok, alig tudok aludni, fáradt vagyok mégis és nem bírok emberek közé menni, csakis a kényszer, de amint tehetem jövök el onnét. Kommunikációm is mindig magamra irányul nem bírok másról beszélni csak panaszkodni és mindent magamra vonatkoztatok. És a nevetés is nehezen megy sok poént nem értek a meglassult gondolkodásom miatt. Szóval nem tudom hogy hol kezdjem.
2014. júl. 1. 07:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!