Miért érzek így? Mit csináljak?
Egy hónap, és újra iskola. Szabályosan félek tőle, nem akarok menni, és meg is tudom indokolni, miért érzek így. Most nyáron (a tavalyi lustálkodás, unatkozás, gépezés és tv-zés helyett) mindig csináltam valamit. Napok beosztva (oké, azért nem percre pontosan), mindig mentem valahova, ezt tenni, azt tenni... Saját, ha nem is súlyos, de önálló döntéseket hoztam, viselve a következményeket.
Iskolában viszont máshogy lesz. Évközben sajnos egyáltalán nem úgy teljesítettem, ahogy én és a környezetem ezt elvárta volna, ami miatt nagyon rosszul éreztem és érzem magam. Úgy érzem, az iskolában elveszik tőlem azt a lehetőséget, hogy én döntsek, mit csináljak. Azt, hogy tudjátok, kockát akarnak minden gyerekből csinálni, de én mondjuk elipszis szeretnék maradni... És folyamatosan összehasonlítgatom magam másokkal, tanárok is ezt teszik, csakhogy ez rám negatív hatással van.
Félek, és az a helyzet, hogy azzal sem tudom nyugtatni magam, hogy kell a suli, mert így tovább megyek egy másik jó suliba, és utána lesz egy jó munkám, jó fizetésem, mert egyrészt ez egyáltalán nem biztos, másrészt ha még így is lesz, arra legalább 10-15 évet várhatok...
Egyébként 11.-es leszek. Tudtok tanácsolni valamit? Mit csináljak? Hogy változtassam meg a gondolkodásmódom ezzel kapcsolatban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!