Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek? Normális ez?

Mit tegyek? Normális ez?

Figyelt kérdés
Sziasztok!18 éves fiú vagyok,aki fontolgatja,hogy öngyilkos legyen-e!Hogy miért? Én sosem ártottam senkinek sem,sosem voltam nagyravágyó,csupán boldog fiatalként szerettem volna élni,de sosem sikerült.A szüleim állandóan cseszegetnek!Megcsinálok mindent,amire megkérnek mégsem jó nekik.Robotolok egész nap.de mindig belekötnek valamibe.Nem lopok,nem csalok,nem hazudok mégsem jó!De nem csak ez van.Bárhová megyek mérges szemekkel néznek rám,csak mert előítéleteik vannak az embereknek velem szemben,holott nem is ismernek,nem tudják,hogy milyen vagyok.Gyűlölködnek,megvetnek.Egy boltba nem merek már bemenni,mert én lehetek akármilyen kedves,tisztelettudó a külsőm miatt (etnikum) mindig flegmáznak velem,lekezelően viselkednek pedig nem vagyok egy rossz ember,sőt..Bárkinek hajlandó vagyok segíteni bármiben,én mégis csak a rosszat kapom mindig mindenkitől!

2014. júl. 29. 17:05
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Ki nem fogad el? Például itt most ki nem fogadott el?
2014. júl. 29. 18:01
 22/30 anonim ***** válasza:

Na figyelj, a helyzeted abszolút nem olyan súlyos mint amilyennek látod, csak túl érzékenyen reagálsz a külvilág dolgaira, aminek mondtam feltehetőleg a belső bizonytalanságod az oka. Fogadd el magad olyannak amilyen vagy, bízzál saját magadban. Mint mondtad vannak barátaid akik elfogadnak és szeretnek (gondolom), szóval tölts velük minél több időt és lazíts, nem kell minden vélt vagy valós külső hatásba beleroppanni. A családodat nem te választod, és azt sem hova születsz, a barátaid viszont igen, koncentrálj csak rájuk.

A kérdésre válaszolva nem, semmiképpen sem normális ha valaki öngyilkosságon gondolkozik. A te esetedben ennek tényleges oka nincsen. Ha úgy érzed hogy szükség van rá akkor fordulj pszichológushoz, szakemberhez, vagy beszélj erről valamelyik barátodnak akiben bízol, biztos tud segíteni és támogatni fog.

Többet nem tudok tanácsolni, majd lehet valamelyik későbbi válaszoló tud.

2014. júl. 29. 18:13
 23/30 anonim válasza:
Költözz Indiába ott hasonló a bőrszínűk az embereknek :)
2014. júl. 29. 18:28
 24/30 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de olvasd vissza magad! A stílusod irritáló, amiatt rühelhetnek, nem az "etnikumod" miatt!
2014. júl. 29. 18:58
 25/30 A kérdező kommentje:
Mért költöznék? Itt születtem,akkor? Ártottam neked? Erről van szó..
2014. júl. 29. 20:08
 26/30 anonim ***** válasza:
Nyugi! A világot nem lehet megváltoztatni, előítéletek vannak, és lesznek is. Ez lehet, hogy hátrányként érint, és sokan szemétkednek majd veled emiatt. De ha elfogadod, hogy ez van, és van kitartásod/türelmed kiválasztani a megfelelő embereket magad köré, akkor lesz egy támogató környezeted.
2014. júl. 30. 02:29
 27/30 anonim válasza:
100%

Kérdező, valóban a stílusoddal vannak itt a problémák, nem a származásoddal. Valaki említi, hogy intelligensebb vagy az itteniek nagy részénél, mivel azok még helyesen sem tudnak írni. Ergó lesz@arta a származásod és megdicsért, erre te mit csinálsz? Kikéred magadnak, hogy a helyesírásod alapján ítéljenek meg. Te totálisan el vagy tévedve öregem és mindenben csak a rosszat látod. Ki mondta neked, hogy a helyesírás teszi az embert?

Egyébként meg te is beláthatod, hogy nem alaptalan az emberek megítélése a cigányság nagy részéről. Nem, nem azt mondom, hogy minden egyes cigány egy mocskos bűnöző, van nem is egy olyan cigány ismerősöm, aki teljesen normális és semmi bajom nincsen velük, de a többség sajnos nem ilyen. Az én városomban például nem lehet a buszmegállókban, pályaudvarokon meglenni attól a fajta cigányoktól, akik üvöltöznek, káromkodnak, olyan büdösek, hogy kilométerekről lehet érezni, ápolatlanok, odamennek mindenkihez pofátlanul követelőzni és ha elutasító választ kapnak, akkor fenyegetőznek, a pofádba ordítanak. Nem egy olyan eset szemtanúja voltam, hogy a rendőr vitte el ezeket. És sajnos mindenhol ez a fajta cigány van, így nem csoda, hogy mindenki elítéli őket és negatív véleménnyel vannak róluk. Az azért elég gáz, hogy a saját országomban nem lehet ezektől meglenni. Értem én, hogy nem mindenki ilyen, de ezek után persze, hogy fenntartásokkal kezelik a cigányokat először. Ha te normális vagy, akkor mutatkozz normálisnak és senkinek semmi baja nem lesz veled. Viszont, ha ezt a stílust műveled továbbra is, akkor ne számíts sok jóra!

2014. júl. 30. 07:35
 28/30 anonim ***** válasza:
46%
Nézd, írta, hogy elég sok negatív tapasztalata volt a nemzetisége miatt. Hiába dicséri meg valaki, ha kiemeli közben, hogy roma...
2014. júl. 30. 15:14
 29/30 anonim ***** válasza:
az embereknek sajnos sokszor előítéletei vannak. ne legyél öngyilkos, inkább tegyél valamit hogy elismerjenek! Én ismerek egy cigányt akit lenéztek, lekezeltek a származása miatt és tessék most mikrobiológus kutató. És mindenki elismeri.
2014. júl. 30. 20:28
 30/30 anonim ***** válasza:

Nézz körül itt, és hívj fel egy szimpatikus telefonszámot.

[link]

2014. júl. 30. 21:56
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!