Mi bajom lehet?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Számomra elég kínos ez és szégyellem is magam miatta, de leírom.

Sajnos, tegnap előtt kipróbáltam a híres-neves füves cigarettát. Ezt szégyellem eléggé, de a hatásáról írok.

Beleszívtam pár slukkot és teljesen rosszul lettem.

Eleinte nem tudtam felállni, szédültem, ugrált fel-le minden, a fejem majdhogynem szétrobbant, aztán elájultam.

Felkeltettek és eleinte azt hittem, hogy álmodom, nem tudtam, hogy hogy kerültem oda, aztán rájöttem, hogy ez a valóság. Kiabáltam, hogy "mentőt, mentőt", de nem hívtak.

Beakartam bizonyítani a többieknek is, hogy ez a valóság, de olyan érzés volt, mintha nem hinnék el. Állandóan lejátszódtak a fejemben a dolgok újra és újra. Állandóan ugyanazt mondta mindenki. Alig emlékszem valamire.

Aztán megsétáltattak, kezdtem magamhoz térni, de még mindig ismétlődtek a dolgok, nagyon nehezen tértem magamhoz.

Aztán azóta eltelt 2 nap. Még most sem tértem teljesen magamhoz. Félek, hogy ez még mindig nem a valóság... Ez olyasmi, mint valami rögeszme.

Olyan gyengének érzem magam, olyan elesettnek. Fáj, mikor levegőt veszek, mikor ásítok, mikor köhögök. Vagyis a tarkóm alatt, a hátam körül.

Félek, hogy valami komoly bajom van és, hogy ez életem végéig engem fog kísérteni. Eléggé megbántam amik történtek, de még a mai napig kísért és érzem, hogy kísérteni is fog.

Olyan, mintha nagyon nehezen érzékelném a valóságot.

Miért van ez? Meddig fog tartani?

Depressziós vagyok már évek óta, gyógyszereket szedek, de most ez egy új dolog, ami eléggé rettentő.

Elhihetitek, hogy nagyon szégyellem magam a történtek miatt, megbántam és kívánom, hogy bár ne történt volna meg, de sajnos megtörtént.

Mit tudnék tenni? Félek már saját magamtól is, már az öngyilkosságon jár a fejem...

Segítsetek kérlek!!!

2014. júl. 20. 15:56
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
42%
Szívből sajnállak.. Sajnos némely drog skizofréniát is tud okozni. Nekem az egyik ismerősöm járt így, azóta pokol az élete. Be kéne tiltani a drogot Mo-n, nemhogy még legalizálni, ahogy Juhász Péter Együtt 2014-es politikus akarná!
2014. júl. 20. 16:03
 2/16 anonim válasza:
86%

Ne parázz pár napig míg kiürül a szervezetedből aztán rendben leszel de 3hónapig ne adj vért :D

Depresszió elleni gyógyszerre füvezel huh, hát sok eszed neked se lehet :D

2014. júl. 20. 16:06
 3/16 anonim válasza:
74%
Még a második vagyok, biztos hogy füves cigi volt, nem valami szemét herbál volt?
2014. júl. 20. 16:08
 4/16 A kérdező kommentje:

Fogalmam sincs!

Betekerték, körbeadták, nem kérdezősködtem.

De sejtem, hogy valami "jvh" lehetett.

2014. júl. 20. 16:11
 5/16 anonim válasza:

Nah az ilyen szintetikusoktól tartózkodj, semmi jó nincs bennük, max akkor jó ha gyötrődésre vágysz :D

Legközelebb inkább maradj az zöldnél, de azt is csak akkor ha leálltál a gyógyszerekkel!

Pár nap és kimegy a szervezetedből, nem kell paráznod.

2014. júl. 20. 16:15
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem biztos, hogy el fog múlni.

A drog előhozza a (még) rejtett mentális betegségeket is.

Nem igazán tudom, hogy milyen tanácsot adjak, lehet az is közrejátszott, hogy gyógyszerre szívtál rá.

Én is terveztem, hogy kipróbálom, én évek óta generalizált szorongásban, hipochandriában és valamilyen skizós zavarban szenvedek, érthető, hogy eléggé kivagyok.

De az "élményed" után erősen megfontolom.

2014. júl. 20. 16:19
 7/16 anonim válasza:

Jól beszélsz és látom után is jártál a dolognak, de szerintem ez az elrettentő példa, gyógyszer+szintetikus borzalom a legjobb mix :D

2014. júl. 20. 16:23
 8/16 A kérdező kommentje:

Ilyen az, mikor az ember nem gondolkodik és csak megy a feje után, s így cselekszik.

Elhihetitek, hogy megbántam. Mielőtt beleszívtam megéreztem, hogy valami rossz fog történni. Tudjátok, hogy milyen ez, nem? De mégis megtettem.

Most pedig olyan, mintha egy másik dimenzióban lennék, a testem egy szobában lenne, ahol elkábítottak és a lelkem pedig egy álomvilágban lenne. Nem érzékelem a valóságot, be vagyok teljesen szűkülve.

Azért köszönöm a válaszaitokat!

2014. júl. 20. 16:36
 9/16 cli_hlt ***** válasza:

1. Ez nem "füves cigi" (Cannabis sativa spp. szárított virágzat dohánnyal keverve, cigarettába tekerve) volt, hanem egy szintetikus deisgner kannabinoid keverék, rápermetezve valamilyen növényi törmelékre (ezt "herbál"-ként árulják undorítóan megtévesztő módon), dohánnyal keverve, és cigarettába tekerve.

A kettő között nagyon-nagy különbségek vannak, az egyik legfontosabb, hogy a "herbál" termékek hatóanyagtartalma nagyon-nagyon változó, és sokkal könnyebb őket túladagolni. Két slukk (rendes) füves cigitől nem kerülsz ilyen állapotba (hacsak nem valami rettenetesen erős fajtából készült dohány nélkül, de ennek semmi, de semmi értelme nincs egy olyan szituációban, amit leírtál).

2. "A drog" nem okoz semmit, mert nem létezik. Minden anyagnak más és más a tulajdonsága. Ha nem ismered az anyagot, akkor ne használd. Ha nem ismered a forrást, akkor ne használd. Ha nem ismered a tested, akkor ne használd.

3. Komoly egészségügyi problémával fordulj orvoshoz.

2014. júl. 21. 10:06
 10/16 cli_hlt ***** válasza:

Ó, egy apróság első.

Ez most azt a szituáció, amikor "a drog" be van tiltva.

Ennek lett az a hatása, hogy a nehezen mozgatható marihuána helyett, amiből kilókat, meg tonnákat kell csempészni a piac ellátására, olyan új (veszélyesebb) anyagokat fejlesztett ki a világ egyik legnagyobb iparága (t.i. a kábítószerkereskedelem), ami sokkal-sokkal kisebb dózisban hatásos, ezért ha 1 kilót átcsempészel belőle, abból rengeteg embert ki tudsz szolgálni.

Az alkoholtilalomnak is az lett a vége, hogy a csempészek csak nagyon tömény szeszekkel voltak hajlandók foglalkozni, mert azon nyilván nagyobb a hasznon. Jöttek továbbá "bathtub gin", meg "moonshine" nevű borzalmak, amiktől az emberek megvakultak.

Egy legálisan szabályzott piacon a fenti történet sokkal-sokkal ritkábban fordulna elő, ha egyáltalán. Ráadásul az emberek mernének mentőt hívni, mert a fogyasztót nem fenyegtné az igazságszolgáltatás.

Legálisan szabályzott piac mellett sokkal kevesebb ártalmat kellene megfizetned az adódból.

2014. júl. 21. 10:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!