Mi lehet ez az alvási probléma?
Sziasztok, sokat gondolkoztam, hogy leírjam-e ide, de most már muszáj, mert kikészít a dolog.
Amikor alszok, egy időután felszoktam ébredni és a szemeim nyitva vannak és általában kígyó vagy pók, esetleg valamilyen rovarokat látok az ágyban, én pedig próbálok védekezni, a párnát oda nyomom ahol látom a dolgokat, kiugrok az ágyból és félek, kimegyek a szobából, stb. Van amikor kiabálok is mellé, de azért mert nagyon valóságosnak néz ki, olyankor nem tudom mozgatni a testem, csak magától mozog, nagyon félelmetes dolog. Aztán ahogy szépen lassan telik az idő, olyan 2 perc múlva meg már nem látom őket, eltűnnek és visszafekszek aludni. Reggel pedig alig emlékszem valamire, sőt van amikor nem emlékszem, de azt tudom, hogy hiába alszom 9-10 órát is, ha ez történik éjszaka reggelre nagyon fáradt vagyok.
Valaki valami ötlet, légyszíves normális válaszokat adjatok, hogy mi lehet, esetleg valami tipp a kezelésre.
Ez alvásparalízis.
Ez tulajdonképpen akkor alakul, ha az agyad már ébren van, de a tested még nem. Tehát ki tudod nyitni a szemed de nem tudsz megmozdulni. Az is ennek egy formája hogy "nem te uralod a tested" mint a te esetedben.
Ilyen állapotban elég gyakori, hogy rémisztő alakok, jelen esetedben pókok és bogarak - mert nyilván nagyon félsz tőlük - jelennek meg. Mert tulajdonképpen még álmodsz, de már ébren vagy ezért hallucinálsz.
Ha már tényleg ne bírod tovább, akkor ezt meséld el a háziorvosnak és felír valami enyhe altatót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!