Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Depressziósok? Van köztetek...

Depressziósok? Van köztetek valaki aki kijött ebből az állapotból? Mesélne?

Figyelt kérdés
Ezer hála. :)

2014. júl. 11. 22:19
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem. Azért mert tudom mi a depresszióm oka: Az hogy szar az élet, ez a világ. Járhatok bármennyit dokihoz, szedhetek akármit, ez így is fog maradni ameddig nem végzek magammal. Persze még itt vagyok, (remélem nem sokáig) mert az élet csapdája minden egyes emberbe bele van kódolva.

Ettől függetlenül szerintem ki lehet ebből gyógyulni. Csak nem mindegy hogy valaki azért depressziós, mert megveti az életet mint én, vagy csak a múlt héten szakított vele a pasi/csaj.

2014. júl. 11. 22:53
 2/5 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Én voltam depressziós (szerintem, mert egyébként nem fordultam segítségért, így ezt én állapítottam, meg és elég gyanus volt az állapotom a depresszióra).

Ez az állapotom több mint 3-4 éven át tartott, 13-14 éves koromtól. Sok minden közrejátszott, szülők közti konfliktusok, köztem és a szüleim közötti rendszeres veszekedések, iskolai gondok, osztálytársak pisszkálódása...stb, barátaim nem voltak, a szüleimre nem számíthattam, semmilyen rokonnal nem tarton a kapcsolatot a tesóim és szüleimen kívül.

Tehát senkire nem számíthattam, úgy éreztem nincsen helyem élők közt!! (bár még most is úgy érzem)

Minden este azzal feküdtem le, hogy megakarok halni, hogyan csináljam?- alvászavarom van évek óta, sok álmatlan éjszakámat töltötten az öngyilkosságon rágódva.

Meg volt alaposan a tervem.

Minden reggel azzal keltem (ha aludtam egyáltalán éjszaka azzal ébredtem), hogy miként vessek véget az életemnek,

Minden nap úgy indultam el az iskolába, hogy az úton folyamatosan az autókat figyeltem, azt néztem melyik megy elég gyorsan, mert kiakartam futni elé.

Minden nap, reggel, nappal, éjszaka, lelki eredetű, szomatikus fájdalmak gyötörtek.

Gyomor égés, fejfájás, izomgörcsök, torok fájás, gonbóc érzés a torokban, vagy mintha valami szét akarná feszíteni, aztán szokott lenni mellkasi fájdalmam, mintha valami ránehezedne a mellkasomra, néha a végtagjaim fájnak, néha zsibbad, bizsereg.

De tudom, hogy ezekre nincs orvosi magyarázat, én fiatal 18 éves nő vagyok, makk egészséges.

Gimiben is még depressziós voltam egészen tavaly nyárig.

Lettek új osztálytársaim -lettek barátaim!

Sosem lehetett felvidítani, de ezek a srácok minden poénjukat bevetettek, hogy felhúzzanak a padlóról, felvidítsanak. Nagyon pozitívak, jó hatással vannak rám. Elkezdett felfelé emelkedni az állapotom, persze voltak/ vannak még hullámvölgyek, de kijöttem abból az állapotból.

A barátok rengeteget segítenek!

Igaz most úgy érzem megint kezdek zuhanni, ismét kilátástalannak látom az életem. De már tudom, hogy kilehet jönni ebből a mély gödörből, bár ilyenkor lehetetlennek látjuk, de lehet. Mondjuk most én sem tudom hogyan tovább, de biztos van más megoldás is az öngyilkosságon kívül!

Hát a depresszió sajnos egy ilyen rossz állapot, és ezer arcú!

De meglehet gyógyulni, sajnos ott van az esély arra, hogy visszapottyanjunk ismét abba a mély, sötét gödörbe, de ki kell másznunk belőle!

Mindenjót mindenkinek!

2014. júl. 11. 23:55
 3/5 anonim válasza:

Az elsővel teljes mértékben egyet értek, én is pontosan így érezek. Én is rengetegszer megakartam ölni magam, de ne tedd! Én azért várok, hogy hátha fog olyan dolog történni ami megérte a szenvedést. Tényleg a depresszióból nem lehet kijönni. főleg ha olyan emberekkel vagy körülvéve akik;

1. vagy szarnak rád nyilvánosan

2. úgy tesznek mintha segíteni akarnának közben szarnak rád=álszentek

3. Szarnak rád, ráadásul még baszogatnak is.

az élet jóvoltából én csak ilyenekkel vagyok körülvéve:) emiatt k*rvára idegesítenek az emberek, minden nap valami megerősíti bennem, hogy egy idióta vagyok,elb*sztam az életem, jobb lenne megdölgleni.

2014. júl. 12. 02:38
 4/5 anonim ***** válasza:

Az hülyeség, hogy nem lehet kijönni a depresszióból!

Meg lehet gyógyulni, csak akarni is kell!!!!

Mondjuk, ha nem is teszel semmit a gyógyulás érdekében, akkor valóban nem fogsz kikászálódni a depresszióból!

De ha már felkeresel egy pszichológust és elhatározod, hogy csak azért is akkor menni fog, az már egy lépés!

De ha semmit nem teszel érte akkor valóban nem gyógyulsz meg.

2014. júl. 12. 09:08
 5/5 anonim ***** válasza:
Kedves érintettek! Én szerencsére sosem szenvedtem ebben a betegségben, de emiatt azt hiszem nem kell megköveznetek, ha leírom a (meglehetősen reális) véleményem. Főleg az első válaszolónak címezném, aki szerintem egy totális baromságot írt le, és csak lehúzza vele a hasonló problémával küzdőket. A depressziók nem egyformák persze, nem ugyanazok a dolgok váltják ki. Egy párkapcsolat megszakadása is okozhatja gondolom, ha esetleg házasságról ill. valóban komoly kapcsolatról van szó, nem csak egy pár hetes/ hónapos komolytalan kis hülyeségről. Az utóbbi után következő rosszkedvet közel sem lehet depressziónak nevezni azért :) Na de visszatérve, tény, az élet sokszor szar, de nem kizárólagosan csak az, jók is vannak benne. Vannak dolgok, amiket nem befolyásolhatunk, nem tudunk tenni ellenük, de azért a legtöbb probléma szerencsére orvosolható így vagy úgy, csak tenni kell érte, nem belesüllyedni az önsajnálatba, és elkönyvelni, hogy az élet szar és pont. Persze, mondhatja bárki, hogy könnyű nekem, úgysem éltem ezt át soha. De olvasok a nagyvilágról eleget, borzasztó életekről és sorsokról, tele szerettek halálával, balesetekkel, erőszakkal, éhezéssel és sorolhatnám. Az ilyen rossz sorsú emberek között is van mindig, aki képes jobbra fordítani az életét, és ha nem is elfelejteni a sok rosszat, de átértékelni őket, megerősödni, megtalálni a helyüket az életben és egy nap őszintén boldognak lenni. És az ilyen emberek titka többek között szerintem az, hogy nem süppednek bele a mocsárba, hanem próbálnak a felszínen maradni és kitartani. Idővesztegetés, ha hagyod telni az életed, és elkönyveled sz*rnak az egészet. Az én szavam biztos, hogy nem elég hiteles, de az ilyen embereké, akiket említettem, hogy végigcsinálták, legyenek pozitív példák. Azt bizonyítják, hogy ez igenis lehetséges, csak az emberek sokszor meg se próbálják elérni ezt a szintet, vagy rossz helyen/ módon próbálkoznak
2014. júl. 13. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!