Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Akik voltak már depressziósok...

Akik voltak már depressziósok és sikeresen kigyógyultak belőle. Olyan is írhat akinek volt vagy van közeli hozzátartozója aki depresszióban szenved. Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Mielőtt bárki is lehurrogna, tudom,hogy érdekesen fog hangzani a kérdésem de felteszem. Ha valaki depressziós lesz, egy idő után befelé forduló lesz, és nem lesz ugyan olyan élettel teli mint eddig. Valamilyen szinten sőt minden szinten elveszíti a személyiségét. Amint elkezd javulni, gyógyulni visszakaphatja a régi önmagát vagy már sosem lesz olyan mint régen? Bocsánat, hogy ilyen összevissza fogalmaztam de remélem érthető volt. Előre is köszönöm a válaszokat.
2014. máj. 1. 20:46
 1/8 anonim ***** válasza:
55%

Igen visszakapja a régi személyiségét, én cipralex+frontin segítségével gyógyultam ki súlyos depresszióból még 2010-ben +alvászaravom is volt, de szerencsére az már a múlté, ma már le sem lehet engem lőni, mert mindenkit kikészítek a hülyeségeimmel, mint régen :)

Jobbulást neked

20/F

2014. máj. 1. 21:46
 2/8 A kérdező kommentje:
Szia! :) Ennek nagyon örülök, és ha szabad kérdeznem mennyi időbe telt míg visszakaptad a régi személyiséged? Mindennek utána olvastam, nyugtass meg,hogy nem én vagyok a hülye de senki nem hiszi el a környezetemben, hogy nem vagyok már a régi. Érzem és kész, nagyon rossz érzés szembesülni azzal, hogy semmilyenné váltál.
2014. máj. 1. 21:59
 3/8 anonim ***** válasza:
55%
Szia, pár hét alatt éreztem a javulást, viszont kellett 2-3 hónap mire teljesen önmagam lettem, ne aggódj helyre fogsz jönni, csak fordulj szakemberhez, te is helyre fogsz jönni, kitartás :)
2014. máj. 1. 22:10
 4/8 A kérdező kommentje:
Szia! Voltam orvosnál. Kaptam cipralexet és xanaxot is. Már 2 hete szedem, valóban van javulás, de még nem az igazi, remélem teljesen visszajön, mert most eléggé elveszettnek érzem magam. Nagyon köszönöm a válaszod!! :)
2014. máj. 1. 22:15
 5/8 anonim ***** válasza:
55%
2 hónap is beletelik, mire tényleg érezhető javulást tapasztalsz. Viszont addig nincs siránkozás. A gyógyszert rendben szedni kell. Ha fúj, ha fagy. Minden nap, azonos időben.
2014. máj. 1. 22:29
 6/8 anonim ***** válasza:
Cipralex hatni fog, lehet lesz 1-2 kellemetlen mellékhatás, de hamar elmúlik :) 1. valamint 2. hozzászóló voltam :)
2014. máj. 1. 22:54
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mèg egyszer a válaszokat. :) Lekopogjam fáradságon és étvágytalanságon kívül nem igazán találkoztam más mellékhatással.
2014. máj. 1. 23:37
 8/8 anonim ***** válasza:

Eleve a személyiség folyamatosan változik. Egyikünk sem ugyanolyan, mint 5 évvel korábban, tehát valamilyen szintű változás törvényszerű, hiszen az élmények (pozitívak és negatívak egyaránt) tartósan beépülnek a személyiségbe.

És most így megkérdezem: miért ragaszkodsz ahhoz a személyiséghez, aki probléma esetén depresszióssá vált? Mert a gyógyszer tényleg azt a személyiséget "hozza vissza", de ez elég? Hiszen nem tanulod meg kezelni, és - tapasztalatból írom - a következő probléma esetén ugyanúgy jön a depresszió.

Jó sok évvel ezelőtt volt egy komoly depressziós epizód az életemben. Pszichiáterhez fordultam, kaptam antidepresszánst és végigcsináltam egy rövidterápiát. Jobban lettem, éltem tovább az életem, és nem vettem észre, hogy szépen sorra "vonzom be" az életembe a problémás tényezőket... egy eleve kudarcra ítélt házasságot, nem nekem való munkákat, stb. És újra jött az összeomlás, ezúttal sokkal durvábban, ráadásul még több problémát cipeltem, hiszen depressziósan, pánikbetegen kellett helytállnom anyaként is. Nagyon bánom, hogy akkor beértem egy félmegoldással, holott lett volna más lehetőségem. Azóta végigcsináltam egy hosszúterápiát, ami tényleg gyökeresen megváltoztatott. Nem lettem más, csak lettek stratégiáim a problémákkal való megküzdésre. Azt mondják, a depresszió egy lehetőség, hogy szembesüljünk vele: nem jól mennek a dolgok, változás szükséges. A gyógyszer csak elfedi. A második krízisből teljesen gyógyszer nélkül jöttem ki, csak terápiával. Nem akartam elfedni a problémákat.

Nem tartom ördögtől való dolognak az antidepresszánst, de önmagában nem oldja meg a problémákat, csak elfedi azokat. Én sajnálom, hogy annak idején ezt nem ismertem fel, bár megtettem volna korábban!

2014. máj. 3. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!