Akik voltak már depressziósok és sikeresen kigyógyultak belőle. Olyan is írhat akinek volt vagy van közeli hozzátartozója aki depresszióban szenved. Tudnátok segíteni?
Igen visszakapja a régi személyiségét, én cipralex+frontin segítségével gyógyultam ki súlyos depresszióból még 2010-ben +alvászaravom is volt, de szerencsére az már a múlté, ma már le sem lehet engem lőni, mert mindenkit kikészítek a hülyeségeimmel, mint régen :)
Jobbulást neked
20/F
Eleve a személyiség folyamatosan változik. Egyikünk sem ugyanolyan, mint 5 évvel korábban, tehát valamilyen szintű változás törvényszerű, hiszen az élmények (pozitívak és negatívak egyaránt) tartósan beépülnek a személyiségbe.
És most így megkérdezem: miért ragaszkodsz ahhoz a személyiséghez, aki probléma esetén depresszióssá vált? Mert a gyógyszer tényleg azt a személyiséget "hozza vissza", de ez elég? Hiszen nem tanulod meg kezelni, és - tapasztalatból írom - a következő probléma esetén ugyanúgy jön a depresszió.
Jó sok évvel ezelőtt volt egy komoly depressziós epizód az életemben. Pszichiáterhez fordultam, kaptam antidepresszánst és végigcsináltam egy rövidterápiát. Jobban lettem, éltem tovább az életem, és nem vettem észre, hogy szépen sorra "vonzom be" az életembe a problémás tényezőket... egy eleve kudarcra ítélt házasságot, nem nekem való munkákat, stb. És újra jött az összeomlás, ezúttal sokkal durvábban, ráadásul még több problémát cipeltem, hiszen depressziósan, pánikbetegen kellett helytállnom anyaként is. Nagyon bánom, hogy akkor beértem egy félmegoldással, holott lett volna más lehetőségem. Azóta végigcsináltam egy hosszúterápiát, ami tényleg gyökeresen megváltoztatott. Nem lettem más, csak lettek stratégiáim a problémákkal való megküzdésre. Azt mondják, a depresszió egy lehetőség, hogy szembesüljünk vele: nem jól mennek a dolgok, változás szükséges. A gyógyszer csak elfedi. A második krízisből teljesen gyógyszer nélkül jöttem ki, csak terápiával. Nem akartam elfedni a problémákat.
Nem tartom ördögtől való dolognak az antidepresszánst, de önmagában nem oldja meg a problémákat, csak elfedi azokat. Én sajnálom, hogy annak idején ezt nem ismertem fel, bár megtettem volna korábban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!