Depressziósok! Van köztes megoldás?
Depressziós vagyok, erősen szorongó típus. Ez télen mindig jelentősen rosszabbodik az időjárás miatt. Egyetemen tanulok, de jelenleg már bejárni se tudok, mert egész nap aludnék, "félek" átutazni a várost, egész nap csak a szobámban ücsörögnék, stb...
Ha nem tudom összeszedni magam, nagy valószínűséggel ki fogok bukni az egyetemről, amit nem engedhetek meg magamnak. Így gyógyszeres kezelésen gondolkozok, és amíg a pszichiáteremmel nem tudok beszélni, tőletek kérdezem:
Van olyan gyógyszer, ami javít az állapotomon, de nem szedál le teljesen? Anyukám is depressziós volt, őt a gyógyszerek teljesen megváltoztatták. Már nem önmaga, mindent elfelejt, érződik, hogy alacsony szinten üzemel az agya a gyógyszer miatt. Ez esetemben szintén nem járható út, mivel rengeteget kell tanulnom. Nem hagyhatom, hogy takarékra tegyen a gyógyszer, mert akkor szintén a kibukást kockáztatom meg. Függő sem akarok lenni. Szintén anyum példája: ha nem tudja bevenni a gyógyszert, kifordul önmagából. Tehát elvonási tünetek jelentkeznek. Ezt én nem akarom, nem akarok egy pirulától függeni.
Mit javasoltok? 1,5 hét múlva megyek pszichiáterhez, de addig át kell gondolnom, hogy érdemes-e megkockáztatni a gyógyszerszedést. Szerintetek?
Biztosan van ilyen gyógyszer. Csak meg kell találni a megfelelőt, ami nem biztos, hogy elsőre sikerül, és az első 2-3 hét még így is kritikus lehet. (Ezt egy olyan embertől hallottam, aki szed gyógyszert, ezek az ő tapasztalatai; gyógyszerrel együtt amúgy teljesen jól van.) De sok mindentől függ: milyen fajta depressziód van, mi hozta ezt ki belőled stb.
Pszichoterápia mindenképpen kéne, akár szedsz gyógyszert, akár nem. Hosszútávon többet segítene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!