Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van más megoldás? Bővebben lent.

Van más megoldás? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
az lenne a problémám,hogy most kellesz félévi osztályozóvizsgát tennem mert magántanuló vagyok.viszont az a baj hogy szociálfóbiám van,és hiába 1 külön teremben írnám az iskolában a vizsgát nem bírok bemenni.emiatt a szüleim sokat veszekedtek rám a héten mikor elmondtam hogy nem tudok bemenni.nem tud valaki valami más megoldást erre ? vagy mit tegyek ? :( ja és mielőtt valami nagyon okos ember beírná hogy bemeséltem magamnak biztos,megmondom hogy nem pszichiáter állapította meg nálam,és nem bemeséltem magamnak. 15/F
2010. jan. 7. 22:00
 1/8 anonim ***** válasza:

Akkor nem mész be, ennyi.

Majd idővel megtanulod értékelni a dolgokat és bizonyos problémákat a másik mögé helyezni.

2010. jan. 7. 22:07
 2/8 anonim ***** válasza:

Képzeld, nem vagy egyedül. Nálam is megállapították, és? Összeszedtem magam, nem rinyálni kell. Így nem lehet élni. A tanárok meg nem fognak házhoz menni vizsgáztatni.

Úgyhogy elég az önsajnálatból, fogd a cuccod és menj be. Nézz szembe a félelmetes eseményekkel, és idővel egyre jobb lesz.

2010. jan. 7. 22:09
 3/8 anonim ***** válasza:

júújj szegény :(

próbálj bevenni gyógynövény alapú nyugtatót(valeriana)

vagy igyál zöld teát.és próbálj rá gondol i h csak páár óra és túl leszel rajta.azt meg kibírod valahogy. meg ha külön terembe leszel akkor csak bemenni lesz nehéz.

én is szoc fóbiás vagyok sajnos,tudom milyen rossz.

sok szerencsét neked a vizsgához;)

és gyógyulj meg.

2010. jan. 7. 22:11
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat,eljutottam arra a szintre hogy bemegyek legalábbis most úgy érzem képes leszek rá.
2010. jan. 7. 22:12
 5/8 A kérdező kommentje:
Amúgy utolsó válaszolónak köszi,neked is jobbulást,és tanultam remélem menni fog ;)
2010. jan. 7. 22:13
 6/8 anonim ***** válasza:

"Szociálfóbia: Félelem olyan helyzetektől, ahol az illető bírálatra kerülhet...stb"

Biztos nagyon rossz ilyen betegségben szenvedni, de ezt le kell győzni. Az embert mindenhol "bírálják", mindenhol "produkálni kell". Otthon, az iskolában, munkahelyen... De ez nem rossz dolog, hiszen egyrészt mi is "bírálunk" cserébe, másrészt a pozitív visszajelzések többet nyomnak a latba! Nem kell félni az élettől, az emberektől, mindenki szokott bénázni, leégni, kudarcot vallani (jó annak, aki nem) de az nem baj! Csinálni kell tovább. Kis lépésekben előre! Ügyesen a vizsgán! :)

2010. jan. 8. 18:59
 7/8 anonim ***** válasza:
Ugyanebben a cipőben evezek. Szörnyű volt az egész hét, de szerencsére vége van.
2010. jan. 9. 01:43
 8/8 anonim ***** válasza:

Nyilván tudod, hogy a fóbiás félelmeid nem valósak. Ezért gondold át, vagy akár írd össze, hogy mik lehetnek a dolgok valós kimenetelei. Mi a legrosszabb, ami történhet, ha bemész? Max. megbuksz :) Ha viszont nem mész be, egészen biztos, hogy megbuksz.

Amúgy meg hosszabb távon érdemes lenne pszichológushoz menni, az ilyen problémák elég jó hatásfokkal, rövid idő alatt kezelhetők.

2010. jan. 13. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!