Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan közöljem a szüleimmel,...

Hogyan közöljem a szüleimmel, hogy depressziós vagyok?

Figyelt kérdés

Már egy ideje nincs jó kedvem, nem alszom jól (csak rendszertelenül), folyton fáradt vagyok, érzékenyebb is lelkileg, nincs étvágyam, levertnek érzem magam, és étvágyam sincs. Gyakran (leginkább esténként és éjszaka, avagy hajnalban) törnek rám sírógörcsök. Valamint ideges leszek, és nyugtalan, akárhányszor csak találkoznom kell más, esetleg eddig idegen emberekkel, vagy ha nagyobb társaságba visznek. Amik régen szórakoztattak, most hidegen hagynak. A súlyom is ingadozni kezdett, volt, hogy másfél hét alatt adtam le nyolc kilót, ami kevesebb mint egy hónap alatt vissza is jött, és most ismét elkezdtem hirtelen fogyni. Utánanéztem, hogy ez minek lehet a jele, hogy van-e valami bajom, és azt találtam (néhány teszt kitöltése után is), hogy komoly hangulatingadozásom van, vagyis középszintű depresszióm. A szüleimmel nem vagyok túl jóban, azt hiszem a saját hibámból, és nem tudom, hogyan szóljak nekik, mert félek, hogy csak gondot okoznék az ilyesmivel, vagy kinevetnének, hogy csak beképzelem magamnak.

A válaszokat előre is köszönöm, és elnézést, hogy ilyen hosszúra sikeredett ^^"

2014. júl. 10. 15:55
 1/4 anonim ***** válasza:
Az nem derül ki, hogy hány éves vagy? Elmehetsz a háziorvoshoz egyedül is.
2014. júl. 10. 17:14
 2/4 A kérdező kommentje:
13 éves lány vagyok, és vidéken élünk, bár mindig bejárunk Pestre, mert a szüleim ott dolgoznak, én pedig oda járok suliba és edzésre. Viszont nem tudom, hogy mit reagálnának arra, hogy orvoshoz akarok menni...
2014. júl. 10. 17:31
 3/4 anonim válasza:

Egyszerűen mondd meg nekik, hogy depressziósnak érzed magad, és szeretnél pszichológushoz menni, vagy valami hasonló. Minél hamarabb, mert a depresszió súlyosbodhat...

(Nekem is voltak hasonló "tüneteim", de aztán maguktól elmúltak)

13/L

2014. júl. 10. 22:43
 4/4 anonim ***** válasza:
13 évesen majdnem mindenki így érzi magát
2014. júl. 13. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!