Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez Tourette-szindróma?

Ez Tourette-szindróma?

Figyelt kérdés

Kiskoromban kezdődött, de akkor még csak annyiban nyilvánult meg, hogy "hümmögtem". 10-11 éves koromig fennállt, aztán elkezdett enyhülni. Pár évig ez így is volt, de két-három éve újra előjöttek többnyire izomrángás (jobb oldalon) és enyhe kényszeresség formájában.

Viszont ez mind csak akkor jön elő, ha egyedül vagyok, vagy ha tudom, hogy nem látnak. Ameddig koncentrálok, addig vissza tudom tartani, de utána megint előjön.

A "kényszeresség" alatt olyasmit értek, hogy többször kell pislognom, vagy megérintenem valamit.

Van rá valamilyen gyógyszert/-kezelés? A válaszokat előre is köszönöm!

2014. júl. 4. 22:41
 1/7 A kérdező kommentje:
Kihagytam, hogy most 19 vagyok.
2014. júl. 4. 22:42
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Tikkelés...hát...lehet,hogy ez Tourette lesz!

De menj el orvoshoz,ő tud ennél többet mondani!

2014. júl. 4. 22:44
 3/7 anonim ***** válasza:
76%

A többszöri megérintés az meg kényszerbetegségre utal.Annál általában csak azt mondják még az orvosok is,hogy "csináld többet",és majd akkor leállsz róla.Nos,szerintem ez így nem működik,ott parancsolnod kell magadnak.

De azért ezt is mond el az orvosodnak.

2014. júl. 4. 22:45
 4/7 anonim ***** válasza:
85%
Nem. Tic-szindróma és kényszeres zavar. Pszichiáterhez kell vele menni.
2014. júl. 4. 22:46
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A tourette nem egyenlő a tikkeléssel. A tourette nem csak rángásokban, hanem főként akarat ellen előtörő szóbeli megnyilvánulásban jelenik meg, ez azt jelenti, hogy bármikor hirtelen mond valamit. Ez lehet káromkodás is, az ember nem tudja befolyásolni.

A tikkeléssel fordulj pszichológushoz, ő majd segít.

2014. júl. 4. 22:50
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként vann gyógyszerek a Tourette-szindrómára, de ezek csak a tüneteket nyomják el, és az érintettek sokszor rosszabbnak érzik a mellékhatásokat, mint a Tourette-szindrómát.
2014. júl. 5. 21:02
 7/7 anonim válasza:

Nekem a tünetek az iskolába jöttek elő

Mikor az órákon hangosan ordibáltam,kukorékoltam meg mindenféle rángatózást csináltam

Ezért ki is rúgtak onnan

És elvittek egy bentlakásos iskolába ahol bolondok vannak

És azóta sajnos itt élem hétköznapjaimat 9 éves korom óta

Sajnos elég gonoszak a diákok,gyakran csak úgy megkínoznak megvernek megszivatnak

De vannak életem legjobb barátai is itt

Akikkel egész heteket töltünk együtt nyári szünetben meg hétvégén

2017. júl. 22. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!