Segítség! Pánikbeteg vagyok. Ti is tapasztaltatok ilyet? (alul)
Az utolsó hülyeségeket beszél. Nem szabad engedni a pániknak, mert nem fog elmúlni. Hiába hagyod abba a sportot, majd előjön máshol is... mondjuk tömegben. Akkor majd nem mész tömegbe. Aztán majd előjön a kocsiban. Többé nem ülsz kocsiba. Ez egy ördögi kör!!!! Én is sportolok én is voltam pánikos. Vannak jó pszichológusok, akik megtanítanak különböző relaxációs technikákra, amivel ezt idővel le lehet győzni. Nekem elmúlt, nagyon ritkán jön elő, de akkor is lesz@rom... megtanultam kezelni.
Ne feledjük, hogy ha évente meghal mondjuk 20 sportoló hirtelen szívhalálban, attól még több százezer nem halt meg. És bár elhiszem, hogy keményen nyomod, attól azért nyilván messze vagy, amit az élsportolók adnak a szervezetüknek...
Én 8 évig voltam pánikos, és úgy indult a legyőzési folyamat, hogy egy idő után kurv@ra elegem lett abból, hogy ez a sz@r irányítja az életem. Egy este jött a pánik, féltem meghalok, szívroham. Na mondom kurv@ anyád, akkor dögöljek meg! Elmentem futni... Sprinteltem, mondtam akkor gyerünk haljak meg! 200-as pulzust csináltam, levegőt már alig kaptam, kettőt láttam, meg csillagokat, de meg nem haltam. Na utána a relaxációs technikáknak, meg annak, hogy amikor jött a para szembe mentem vele, és még jobban terheltem magam, szép lassan ritkultak a rohamok.
Van egy nagyon igaz mondás, félni csak a félelemtől lehet. Ez a pánik ilyen. Az ember abnormálisan felnagyít dolgokat, és ezt csak azzal lehet legyőzni, ha szembe mész a parával!
Pszihiáterhez fordulj. Vele őszintén megbeszélheted a problémádat.
Nem kell hozzá beutaló. A helyi sztk-ban kell időpontot kérni. Minél előbb mész, annál előbb segít. Ne gyötrődj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!