Valaki használt itt béta-blokkolót (pl. : betaloc, humapronol, stb)?
Eszedbe se jusson!
Rengeteg mellékahtása van és nagyon-nagyon csúnya mellékhatása. Pszichiáterhez kell elmenni, és JÓ pszichiáterhez, aki a szorongást nem ilyen idejémúlt vacakkal kezeli, hanem beszélgetéssel (esetéeg analízissel) ÉS szorongásoldóval (azaz nyugtatóval).
Én úgy értelmezem, hogy te a generalizált szorongásodra kapsz pszichiátriai gyógyszert, és ez mellé még ajánlottak béta blokkolót is. Nos ha a pszichiátered tud erről, akkor minden további nélkül szedheted.
Én is szertem szükség szerint ( negyedet, pár napig) és jót tett. Nekem pánikom volt, és a Zoloft mellé kaptam...
Én is bétablokkolót szedek, én szív eredetű szapora szívverésre és magas vérnyomásra, ami stresszre rosszabb. Ne higgyél a kettesnek, ez nagyon gyakori és bevett terápia, éppen a stresszre adott fizikai választ szabályozza (nem fog annyira megszaladni a szíved stb), ezért írják fel annyira gyakran ideges, stresszes fiataloknak.
A túlságosan erős fizikai válasz (pl az állandó vagy túl gyakori gyors szívverés) ugyanis nemcsak a közérzetednek árt, hanem a keringési rendszernek sem tesz jót. Ezért kell szabályozni.
Semmiféle mellékhatást nem tapasztaltam, hozzávetőleg 5 éve szedem. Általában minimáladagokat írnak ilyen esetben fel, nyugodtan szedd be, semmi bajod nem lesz.
Az természetes, hogy az oki kezelést (terápiát) emellé folytatni kell.
Én 25 éves lány vagyok, és is szedem. Amíg nem szedtem pokoliak voltak a mindennapjaim, kis időbe (2 hónap) telt mire a megfelelő adagot eltalálták, de azóta jó.
Előtte semmit se tudtam, ma már tudok sietni, biciklizni is, mert nem fulladok annyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!