Adnátok tanácsot? A családom nem tudja!
Ha jól értelmezem a tüneteimet, kényszerbeteg vagyok. Orvosnál nem voltam, én magam olvastam utána annak, amit csinálok/érzek. A családom egyelőre nem vette észre. Amiket csinálok: folytonos rendezgetés (konyha, ruhák, fürdő stb.), mindent vonalzóegyenes tárolni(még a villákat is a szekrényben), tökéletes rend legyen mindenhol. Nagyon frusztrált vagyok mostanában, mindig azon jár az eszem, hogy minden tokeletesen all-e a lakasban. Szorakozohelyen is kepes vagyok ezen gondolkozni, nem tudok ellazulni!:(:( Nagyon kimerito, ennek ellenere, amint idom van, elolrol kezdem az egeszet!!Targyak igazgatasa, szamolasa.A csaladomnak még nem tunt fel, akkor csinalom altalaban a folytonos pakolgatast, mikor nem latjak.
Kerlek adjatok par tanacsot, hogyan/mivel hagyhatnek fel azzal, hogy mindig azt erzem, meg KELL neznem, ugy allnak-e a poharak stb?:( Órakat pocsekolok nap mint nap ezzel.
Hány éves vagy?
Mióta van ez?
Kezdetben enyhébb volt? (mondjuk csak a poharakat rendezted, aztán jöttek a kanalak is stb..)
25 éves vagyok/L.
Emlékszem, régen nem csináltam ezt.Mindig rendet tartottam magam korul, de csak a normal módon, mint porszívózás, mosogatás, portorles. Nem tudom mikor es mivel kezdodott.:( 2-3 eve csinalom, de most erzem azt, hogy belefaradtam.
Nem tudod orvosi segítség nélkül leküzdeni. Döntsd el, hogy szeretnél-e még éveket rászánni erről az életedből, vagy hajlandó vagy bármit megtenni, hogy meggyógyulj.
Ha hajlandó vagy meggyógyulni, akkor irány a pszichológus/pszichiáter!
Mivel az OCD-nek biológiai oka is van (a szerotonin mnevű agyi ingerületátvivő túlzott jelenléte) ezért nagyon valószínű, hogy gyógyszert is fogsz kapni. Ne bánd, mert a gyógyulásodat segíti, a normális élethez segít hozzá, és nem kell örökké szedned. A gyógyszer felírásához pszichiáter kell. Emellett pszichoterapeutánál pedig viselkedésterápiát tudsz kapni. Ha javul az állapotod, le fogsz tudni állni a gyógyszerrel.
Olvass róla: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!