Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Adnátok tanácsot? A családom...

Adnátok tanácsot? A családom nem tudja!

Figyelt kérdés

Ha jól értelmezem a tüneteimet, kényszerbeteg vagyok. Orvosnál nem voltam, én magam olvastam utána annak, amit csinálok/érzek. A családom egyelőre nem vette észre. Amiket csinálok: folytonos rendezgetés (konyha, ruhák, fürdő stb.), mindent vonalzóegyenes tárolni(még a villákat is a szekrényben), tökéletes rend legyen mindenhol. Nagyon frusztrált vagyok mostanában, mindig azon jár az eszem, hogy minden tokeletesen all-e a lakasban. Szorakozohelyen is kepes vagyok ezen gondolkozni, nem tudok ellazulni!:(:( Nagyon kimerito, ennek ellenere, amint idom van, elolrol kezdem az egeszet!!Targyak igazgatasa, szamolasa.A csaladomnak még nem tunt fel, akkor csinalom altalaban a folytonos pakolgatast, mikor nem latjak.

Kerlek adjatok par tanacsot, hogyan/mivel hagyhatnek fel azzal, hogy mindig azt erzem, meg KELL neznem, ugy allnak-e a poharak stb?:( Órakat pocsekolok nap mint nap ezzel.

2014. jún. 29. 07:07
 1/7 A kérdező kommentje:
Orvosi segítség nélkül szeretnék kijönni ebből, ott úgyis csak teletömnének tablettákkal.
2014. jún. 29. 07:09
 2/7 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy?

Mióta van ez?

Kezdetben enyhébb volt? (mondjuk csak a poharakat rendezted, aztán jöttek a kanalak is stb..)

2014. jún. 29. 07:18
 3/7 A kérdező kommentje:

25 éves vagyok/L.

Emlékszem, régen nem csináltam ezt.Mindig rendet tartottam magam korul, de csak a normal módon, mint porszívózás, mosogatás, portorles. Nem tudom mikor es mivel kezdodott.:( 2-3 eve csinalom, de most erzem azt, hogy belefaradtam.

2014. jún. 29. 07:28
 4/7 anonim ***** válasza:
Az ilyesminek mindig van valami lelki háttere. Nekem is volt egy durva kényszeres rendmániás időszakom, mint kiderült arra vezethető vissza, hogy kiskoromban apám gyakran megvert és üvöltözött velem, ha valamit nem raktam vissza a helyére azonnal, miután használtam.
2014. jún. 29. 07:47
 5/7 anonim ***** válasza:
Érdemes lenne orvoshoz fordulni. Nyugi ennek a betegségnek nem gyógyszeres kezelés a megoldása, nem tömnének tele gyógyszerrel. Szakember viszont ki tudja deríteni, hogy mi áll a háttérben, ami kiváltotta nálad ezt és együtt meg tudjátok oldani.
2014. jún. 29. 08:44
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem tudod orvosi segítség nélkül leküzdeni. Döntsd el, hogy szeretnél-e még éveket rászánni erről az életedből, vagy hajlandó vagy bármit megtenni, hogy meggyógyulj.

Ha hajlandó vagy meggyógyulni, akkor irány a pszichológus/pszichiáter!

Mivel az OCD-nek biológiai oka is van (a szerotonin mnevű agyi ingerületátvivő túlzott jelenléte) ezért nagyon valószínű, hogy gyógyszert is fogsz kapni. Ne bánd, mert a gyógyulásodat segíti, a normális élethez segít hozzá, és nem kell örökké szedned. A gyógyszer felírásához pszichiáter kell. Emellett pszichoterapeutánál pedig viselkedésterápiát tudsz kapni. Ha javul az állapotod, le fogsz tudni állni a gyógyszerrel.

Olvass róla: [link]

2014. jún. 29. 09:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Pszichologushoz fordulj, segit. Tablettat csak pszichiater ad, de oda kemenyebb bajokkal mennek, mint a tied. Szoval nyugodtan menj.
2014. jún. 29. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!