Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit lehet tenni a rossz...

Mit lehet tenni a rossz emlékek és gondolatok ellen, hogy ne gyötörjenek?

Figyelt kérdés

2014. jún. 26. 23:49
 1/8 anonim ***** válasza:
53%

Atoll függ milyen súlyosak ezek a gondolatok illetve rossz emlékek

Mindenesetre ajánlom ilyenkor ha előtör foglald el magad nézzél filmet,ismerkedj járj haverokkal/barátokall/pároddal valamerre ilyenkor az adott időre gondolsz és nem lesznek ilyenek, ha este szokott előjönni és nem tudsz aludni akkor ajánlom h tv nézés közbe vagy számítógép/laptop vagy akármi mivel filmet tudsz nézni vagy rádiót hallgatni halkan az is jó és úgy alszol el mert akkor csak arra fogsz összpontosítani amikor elalszol, nekem is sokszor voltak rossz gondolatok de már lassan 5 éve hogy ezt csinálom amit leírtam és vidám ember vagyok :)

2014. jún. 27. 08:57
 2/8 anonim ***** válasza:
Az emlékekhez tartozó érzelmeket kell átalakítani olyanná, hogy megszűnjék ártó hatásuk. Ez az integratív pszichoterápia.
2014. jún. 27. 14:23
 3/8 anonim ***** válasza:

megfelelő szakember, pszihológus, segít feldolgozni a rossz emlékeket.. a "rossz gondolatok" viszont sokféleképpen értelmezhetőek, ez lehet pszihiátriai hatáskörű is... Érdemes pszihológussal kezdeni, ő tudja, hogy tovább kell-e küldeni másodlagos kezelésként szihiáterhez, vagy nem.

:-) Barátnőm is ilyen szakember, szívesen segítenek, nem olyan ilyesztőek, mint gondolnánk

2014. júl. 7. 22:03
 4/8 A kérdező kommentje:
Úgy èrzem, nem vagyok mèg kèsz erre. Nem tudok tökèletesen megnyílni, sőt nèha èvek múlva sem sikerül mèg annak sem, aki igazán mellettem áll.
2014. júl. 7. 22:10
 5/8 anonim ***** válasza:
Ők évekig tanulják, hogyan kell valakit megnyitni.. Nagyon vágják, hidd el
2014. júl. 8. 09:33
 6/8 anonim ***** válasza:

Nekem az vált be, hogy fogok egy papírt és egy tollat, leülök, és elkezdem leírni. Egy újságban olvastam a módszert: elsőnek gondolatjelek mellé leírom, ami foglalkoztat és rossz érzés. Utána, vagy akár közben leírom, hogy "azt tanultam belőle, hogy" és kiegészítem a mondatot. Ez arra jó, hogy az agy pozitívként fog rá később emlékezni, és elsüllyed a mélybe a negatív gondolat vagy emlék. A harmadik lépés, hogy 20-30 pozitív dolgot leírok magamról úgy, hogy alá is támasztom, pl. jól főzök, mert a barátnőim el szokták kérni a receptet. A negyedik lépés, pedig h a pozitívumokat hangosan felolvasom minden nap 30 napot át - ez a lépés még nem sikerült egyszer sem, de az első 3-mal tényleg elértem azt, hogy a negatív dolgok már nem jönnek fel, vagy ha fel is jönnek, csak felszínesen, és magam elém képzelem a papírt, amire leírtam, így tudatosítva, hogy kiadtam magamból, és már csak akkor foglalkozok vele, amikor én kimondottan akarok.

Sokat segített nekem, nem vagyok már durcimurci, megkönnyebbülök tőle. Na persze nap mint nap jönnek negatív történések, de ha túlnőnek rajtam, leülök és leírom, ezzel álljt parancsolva.

2015. jún. 4. 13:26
 7/8 IndigoChild ***** válasza:
Meg kell bocsatani es tudni kell tul lepni rajtuk.!
2016. jan. 21. 22:23
 8/8 anonim ***** válasza:
ÍRJÍRJÍRJ! Írj ki mindent magadból, hagyd hogy szabadon ömöljenek a szavak, nem szakdolgozatot írsz. Ha az írás nem jön be és megteheted, akkor beszélj hangosan magadnak, mondd ki a kínzó dolgokat, aztán mondd el többször, hogy mindezeket elengeded. Nem hat azonnal, de jobb mintha gyógyszerrel tömnének. Ha az jobban bejön, rajzolhatsz, festhetsz is, akár kézzel! Kitartást és jobbulást kívánok!
2016. jan. 22. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!