Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy tegyem ezen túl magam?

Hogy tegyem ezen túl magam?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, kb.6 éve nagyon megromlott a szüleim közti kapcsolat, anyukámat mindig panaszkodni hallom, és elmondta, hogy ő nem vetemedik megcsalásra, csupán beszélget skype-on idegen emberekkel, mert megbolondulna, ha senkivel nem tudna beszélni. Szomorú vagyok emiatt, nem tudom jól érezni magam a saját otthonomban, néha sírok is. Anyukámnak nem akarom felhánytorgatni, mert félek, hogy még szomorúbb lesz, azonban nem akarom, hogy a gyerekkorom tönkretegyen.

2014. jún. 23. 08:43
 1/3 erska válasza:

Szia!

Itt nem a feldolgozás a probléma.

Nem megérteni és elfogadni kell az adott szituációt, hanem megpróbálni kezelni valamilyen szinten, és olyan mederbe kell terelni a dolgot, ami neked, és édesanyádnak is a legjobb. A magány és a magadbafordulás a lehető legrosszabb, amit tehetsz. Szervezz magadnak programokat barátokkal, osztálytársakkal, ismerősökkel és próbálj meg minél kevesebbet agyalni a dolgokon. Kapcsolj ki egy kicsit, relaxálj.

Másrészről többet kéne foglalkoznod édesányaddal. Beszéljetek meg kirándulást, menjetek ki a szabadba, vagy akár csak egy közös biciklizés közbenj dumcsizás is megfelel. Persze ezzel nem azt mondom, hogy eddig nem foglalkoztatok egymással, hanem hogy többet kellene, főleg ebben a helyzetben.

Amennyiben lány vagy ez a közös program téma megoldáshoz vezethet, ha fiú, akkor nehezebben összehozható, de úgy sincs veszve semmi.

A 'történeted' olvasva felmerült bennem néhány kérdés.

Ha van valami, nyugodtan írj itt vagy akár privátban ha nem szeretnéd ezt nyilvánosan megbeszélni és egy közvetlenebb kommunikációra vágysz.

2014. jún. 23. 09:36
 2/3 A kérdező kommentje:
köszi szépen a hasznos válaszodat, milyen kérdések merültek fel benned? :D
2014. jún. 23. 09:57
 3/3 erska válasza:
Például, hogy fiú vagy-e vagy lány. Egy fiúnak elég nehéz dolga lenne csajos programokat kitalálni az anyjával, de kikövetkeztettem, hogy lány vagy. :-D
2014. jún. 23. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!