Hogy lehetne valakit rávezetni, hogy terápiára kéne járnia (borderline? ), ha azt hiszi, minden orvos, pszichológus ellene van, vagy csak magukkal törődnek?
Akiről beszélek, valószínűleg borderline személyiségzavarja van. Nem hivatalos diagnózis, de két szakember egymástól függetlenül is ezt mondta nekem, amikor kifejtettem aggodalmaimat, leírtam néhány eseményt. Illetve magam is utánaolvastam elég sok helyen, és tényleg olyan a tünetegyüttes (falcolástól kezdve, drog-, alkoholfogyasztás, bolti lopások, üresség érzete, manipuláció, dühkitörések, utána mézes-mázos bocsánatkérések, paranoia, öngyilkossággal való zsarolás, öngyilkosság rendszeres gondolata meg hadd ne írjam le mi még).
Szerintem jelenleg én vagyok az egyetlen, akiben úgy ahogy még megbízik, talán a barátjának is tekint. Nem akarom megszakítani vele a kapcsolatot, mert tudom, hogy mindenki ezt tette eddig, és ha én is beállok a sorba, az egy újabb csapás lenne, de mindenki, aki tudja (azaz az anyukám, aki mellesleg pszichiáter, illetve a 2 barátom), mibe kerültem, aggódva figyel, mert eléggé kikészít engem is (én sem vagyok mentálisan 100as). Szeretném, ha meggyógyulna, de semmihez sincs motivációja. Élethez sem. Hogyan tudnám meggyőzni, hogy a legjobb lenne, ha végre megbízna egy pszichiáterben annyira, hogy az tudjon segíteni. Volt már neki pár, de szerintem egyikben sem tudott megbízni a hozzáállása miatt (mindenki ellene van, senki sem az ő érdekeit figyeli, csak a sajátjait).
Előre is köszönök mindenféle segítséget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!