Nagyon félek a sötéttől. Este mindenhol ahol megyek felkapcsolgatom sorban a lámpákat, a szobám televan világító izékkel normális ez?
Ha nagyon fiatal vagy akkor még normális.
De gondolkodj el mitől félsz? A sötétség nem fog bántani:P
Gondolkodj el,mitől van,és mióta.
Pl.sok horrort néztél?Vagy gyerekkorban történt valami?
Én se szeretek teljesen sötétben aludni,kivéve,ha nem egyedül vagyok,de elalszok úgy is.
Szia!
Nem vagy egyedül, számtalan ismerősöm (kb. veled egykorúak) is félnek a sötétben - de ettől még nem mondanám normálisnak.
A lényeg, hogy "beszéld meg magaddal". Tudom, eléggé hülyén hangzik, de néha tisztáznunk kell a fejünkben levő gondolatokat és erre a legjobb mód, ha beszélgetünk önmagunkkal. Ettől nem leszel bolond, vagy bármi más.
Kérdezz magadtól: Miért félek a sötéttől? /Valami szörnytől tartok?/ Esetleg kisebb koromban ijesztgettek? Vagy valami lelki trauma ért a sötétséggel kapcsolatban?
Ha válaszolsz rájuk, sokkal könnyebben kezeled majd a helyzetet. Hogyha nem történt semmi ilyesféle, akkor is gondolkodj, hogy mitől félsz.
Ha elmondod másoknak (szüleidnek, barátnődnek) akkor könnyebb lesz.
Próbáld magad szoktatni a sötéthez. Amikor sötétben vagy gondolj valami másra! Felejtsd el a lámpát! :)
Wanda
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!