Amnézia lelki alapon?
A problémám:
24 évesen nem tudok szinte semmire visszaemlékezni azon kívül,hogy x nevű suliba,oviba,stb jártam,kb ki ki lenne + pár emlékkép,amiből pár bizonytalan is. Elvileg trauma vagy traumák lehet az ok,bár egy rémlik,szerintem az kevés hogy ennyi minden kiessen miatta. Lehet ok még a folyamatos túlzott stressz,amit az enyhén rossz család , pénzügyek,munkanélküliség okoz?
Pontosan mitől lehet és milyen amnézia ez? "Csak " ennyi a baj?
Mit is lehetne tenni ellene a gyógyszereken kívül/helyett?
Ez nem amnézia, hanem elfojtásnak hívják. A kínos emlékeket úgy távolítjuk el magunktól, hogy "elfelejtjük". Terápiával elő lehet hozni, fel lehet dolgozni.
(Nekem pl. volt egy gyerekkori molesztálás élményem, amit elfojtottam, vagyis egyszerűen elfelejtettem, illetve mostanában jön elő egy másik, még durvább élmény, ami annyira rossz, hogy apránként tör csak fel.)
Csak terápiával? :/ Arra nincs pénzem :( Önállóan,esetleg barát segítségével nem lehet tenni valamit?
Amúgy amióta múlófélben van a depresszióm,néha képek bevillannak régről,főleg álmaimban,csak az elég nagy feszültséggel , fejfájással jár,hiába csak egy hely,épület,stb.
Soha nem értettem, hogy aki ilyen komoly tüneteket észlel magán miért nem fordul azonnal orvoshoz. Persze adhatunk tanácsot, de legtöbbünk valószínűleg nem doktorált le...
Én a helyedben felkeresném a háziorvosom a problémámmal és ő eltudja neked mondani, hogy a továbbiakban mi a teendő.
Sajnos nem lehet mindent a lelki gondokra fogni, nagyon sok ilyen jellegű problémát komoly fizikai betegségek is okozhatnak. Tehát mindenképp orvos a saját érdekedben!
Voltam dokinál. Elküldött vt-re,az nem mutatott semmit, kaptam szorongásra gyógyszert,kész. A szorongáson segít,memória az már...
Most magamtól b 1 vitamint kezdtem szedni,mivel passzos a leírás; viszont hosszú távú memória gondra nem hiszem hogy ok lehet..
Szóval bármi tanácsnak örülnék,főleg hogy a doki nem is foglalkozik már ezzel : (
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!