Amnézia fajtái?
Lehet hogy fel fogom keresni a válaszolót levélben is.
Na sóval az lenne a helyzet, hogy érdekel az amnézia. A fajtákról nagyon kevés infó van fent, így itt szeretnék kérdezni hátha valaki jobban tudja. Szóval az lenne a gondom, hogy nem tudom hogy az amnézia hogyan befolyásolja a későbbi jellemet. Tegyük fel, valaki elveszti az emlékeit, nem tudja hogy hol van, kik a hozzátartozóik, nem emlékszik semmire. Ez elő tud idézni jellemzavart? Például valamit teljesen lesz*r, valami nagyon érdekli, halál félelme nincs, elveszti a félelem érzését.
Dióhéjban néha így viselkedik, néha úgy. Illetve, hogy megváltozhat-e a személyisége amnézia után. pl. amnézia előtt lesz*rom stílusú volt, amnézia után meg forrófejű.
Hogy itt mi a kérdés, azt nem tudom, csak a véleményetekre vagyok kíváncsi.
Amnéziának két fajtája van (úgy tudom) az anterográd és a retrográd.
Az, hogy egy amnézia jellemzavar is okozna. Hát nem tudom. Én eltudom képzelni a retrográd amnéziánál.
Pl. egy amnéziás illető félt a kutyától mert kiskorában megharapta és aztán amnézia után nem emlékezett erre és kiderült, hogy nagyon jól ért a kutyákhoz.
Persze ez csak az én elgondolásom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!