Pszichiáterek mennyire diagnosztizálnak félre?
"Pszichiátertől én is megkaptam, hogy hipochonder vagyok, míg pár hónapra rá vissza nem vittem neki az MR-vizsgálat eredményét, ami agydaganatot igazolt :S"
Na hasonló volt tesómmal. őt depressziósnak+hipochondernek tartották.
és kiderült, hogy a gyengeséget (amire alapozták a depresziót), áttétes rák okozta. amit egyébként egy rutin vérvizsgálattal is kideríthettek volna.
És utólag se fogta fel a háziorvos, hogy tévedett. sőt iyleneket mondott nekem, h milyen fura , h rákos, mikor "olyan jó kedve volt"... közbe meg amiatt küldte pont akkor pszichiáterhez, mert azért nem tud felmenni egy emeletet, mert depressziós...
meg az aszisztense+ a háziorvos is többször is felülbírálta a hematológus vélemémnyét, és rá akarták beszélni a tesómat, hogy a kemó alatt nem hordjon szájmaszkot, ha emberekkel érintkezik mert felesleges. és menjen nyugodtan emberek közé (maszk nélkül), mert egy aidses is maszk nélkül megy az utcán.
Kíváncsi vagyok, hogy hány orvos kezelte félre 2 éven keresztül az ismerősödet...
és hogy kapott-e kártérítést, vagy legalább kértek-e tőle bocsánatot.
Meg úgy alapból felmerült-e bennük, hogy ha nála tévedtek,hány embert tehetnek még tönkre.
"Pszichiátertől én is megkaptam, hogy hipochonder vagyok, míg pár hónapra rá vissza nem vittem neki az MR-vizsgálat eredményét,
Mielőtt az ember pszichiáterhez megy, fel kellene keresnie a háziorvosát, aki kivizsgáltatja igen sok szempontból, hogy kizárható e a testi eredetű megbetegedés. Ha igen akkor ő ad beutalót. Ennek ellenére, a legtöbb beteg kihagyja a háziorvost, és az közvetlenül fordul a pszichiáterhez. Viszont őneki már nincsen sem módja, sem ideje, hogy testileg vizsgálgassa a beteget. Így fordulhat elő, hogy a beteg a lábtörése miatt nem tudja elhagyni az otthonát, és nem az agorafóbiája miatt. De a legtöbb szakorvos így van ezzel. Ha tüdőorvoshoz mész, kieshet a gyomrod a helyéből, akkor sem teszi vissza. Ezért javasolt minden esetben a háziorvosnál kezdeni. Ő legalább kiigazodik a betegségek és hozzájuktartozó orvosok között.
testvérem először a háziorvosához ment (többször is) a különböző testi panaszaival.
A háziorvos mégis pszichiáterhez küldte, és magyarázta a tesómnak, hogy a depresszió miatt olyan fáradt...stb.
előző vagyok. a testvérem rákos volt, és nem depressziós, és az időhúzás miatt olyan szövődményei lettek, amik egyébként nem lettek volna.
Amúgy meg a pszichiáter orvos, akinek van módja beutalókat írni más szakorvosoknak, hogy vizsgálják ki ilyen vagy olyan betegség(gyanúja) miatt.
úgy úgy ahogy a 38-as írja a Pszichiáter elsősorban Orvos, és ő elküldhet bármilyen kivizsgálásra!!!
Másrészről, mi van, ha véletlenül a páciens terhes és a Pszichiáter felír egy erős gyógyszert??? Mindenképp az ő felelőssége, ha előtte nem küldi legalább egy vérvételre... Az én dokim engem elküldött még EKG-ra is! És ő maga is megvizsgált...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!