Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichiáterek mennyire diagnos...

Pszichiáterek mennyire diagnosztizálnak félre?

Figyelt kérdés
2014. máj. 23. 12:14
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
77%

"Pszichiátertől én is megkaptam, hogy hipochonder vagyok, míg pár hónapra rá vissza nem vittem neki az MR-vizsgálat eredményét, ami agydaganatot igazolt :S"

Na hasonló volt tesómmal. őt depressziósnak+hipochondernek tartották.

és kiderült, hogy a gyengeséget (amire alapozták a depresziót), áttétes rák okozta. amit egyébként egy rutin vérvizsgálattal is kideríthettek volna.

És utólag se fogta fel a háziorvos, hogy tévedett. sőt iyleneket mondott nekem, h milyen fura , h rákos, mikor "olyan jó kedve volt"... közbe meg amiatt küldte pont akkor pszichiáterhez, mert azért nem tud felmenni egy emeletet, mert depressziós...

meg az aszisztense+ a háziorvos is többször is felülbírálta a hematológus vélemémnyét, és rá akarták beszélni a tesómat, hogy a kemó alatt nem hordjon szájmaszkot, ha emberekkel érintkezik mert felesleges. és menjen nyugodtan emberek közé (maszk nélkül), mert egy aidses is maszk nélkül megy az utcán.

2014. máj. 27. 14:17
 32/39 A kérdező kommentje:
azt sehol nem írtam, nem is utaltam rá, hogy a többi orvosi terület nem szokott tévedni
2014. máj. 29. 16:17
 33/39 anonim ***** válasza:
77%

Kíváncsi vagyok, hogy hány orvos kezelte félre 2 éven keresztül az ismerősödet...

és hogy kapott-e kártérítést, vagy legalább kértek-e tőle bocsánatot.

Meg úgy alapból felmerült-e bennük, hogy ha nála tévedtek,hány embert tehetnek még tönkre.

2014. máj. 29. 17:32
 34/39 anonim ***** válasza:
78%
Kártérítést ugyan, komolyabb esetekre is magasból tesznek rá. Valahogy kimossák egymást. Azt hogy valamelyik bevallaná hogy tévedett olyan nincs is. A pszichiátriai betegségeknél meg nem hiszem hogy egy orvosi diagnózist felülírna egy másik. Amúgy a személyes véleményem, hogy ez semmi más csak egy hatalmas biznisz. Kitalálunk olyan betegségeket, amit objektív nem lehet mérni semmivel és arra gyártunk gyógyszereket. Minél több a beteg, annál több a fogyasztó.
2014. máj. 29. 18:32
 35/39 anonim ***** válasza:
100%
végzetesen.
2014. jún. 20. 15:24
 36/39 anonim ***** válasza:
0%

"Pszichiátertől én is megkaptam, hogy hipochonder vagyok, míg pár hónapra rá vissza nem vittem neki az MR-vizsgálat eredményét,

Mielőtt az ember pszichiáterhez megy, fel kellene keresnie a háziorvosát, aki kivizsgáltatja igen sok szempontból, hogy kizárható e a testi eredetű megbetegedés. Ha igen akkor ő ad beutalót. Ennek ellenére, a legtöbb beteg kihagyja a háziorvost, és az közvetlenül fordul a pszichiáterhez. Viszont őneki már nincsen sem módja, sem ideje, hogy testileg vizsgálgassa a beteget. Így fordulhat elő, hogy a beteg a lábtörése miatt nem tudja elhagyni az otthonát, és nem az agorafóbiája miatt. De a legtöbb szakorvos így van ezzel. Ha tüdőorvoshoz mész, kieshet a gyomrod a helyéből, akkor sem teszi vissza. Ezért javasolt minden esetben a háziorvosnál kezdeni. Ő legalább kiigazodik a betegségek és hozzájuktartozó orvosok között.

2014. júl. 14. 20:00
 37/39 anonim ***** válasza:

testvérem először a háziorvosához ment (többször is) a különböző testi panaszaival.

A háziorvos mégis pszichiáterhez küldte, és magyarázta a tesómnak, hogy a depresszió miatt olyan fáradt...stb.

2014. júl. 14. 20:50
 38/39 anonim ***** válasza:

előző vagyok. a testvérem rákos volt, és nem depressziós, és az időhúzás miatt olyan szövődményei lettek, amik egyébként nem lettek volna.

Amúgy meg a pszichiáter orvos, akinek van módja beutalókat írni más szakorvosoknak, hogy vizsgálják ki ilyen vagy olyan betegség(gyanúja) miatt.

2014. júl. 14. 20:54
 39/39 anonim ***** válasza:

úgy úgy ahogy a 38-as írja a Pszichiáter elsősorban Orvos, és ő elküldhet bármilyen kivizsgálásra!!!

Másrészről, mi van, ha véletlenül a páciens terhes és a Pszichiáter felír egy erős gyógyszert??? Mindenképp az ő felelőssége, ha előtte nem küldi legalább egy vérvételre... Az én dokim engem elküldött még EKG-ra is! És ő maga is megvizsgált...

2014. júl. 14. 22:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!