Mitől lesz valaki alkoholista? Hajlam vagy családminta?
Én azt mondom hogy ez egyéni döntés kérdése. Szerintem ezt nem lehet örökölni, meg attól hogy ezt láttad nem biztos hogy azt kell csinálnod.
Eldöntöd hogy iszol vagy nem iszol.
Azt mondják, hogy a hajlam örökölhető. Igazán nem értem én sem hogy miért, hiszen ahogy első írja döntés kérdése.
Az én családom is tipikus alkesz család volt. Apám anyám nagyapám stb. a felmenőket már ne is nézzük.
Én megittam a magamét kamaszkoromba, de a sok alkohol miatt elszenvedett sérelmem miatt megfogadtam, hogy egy kortyot se iszok ha gyerekem lesz. Itt a döntés.
16 éves lesz a fiam, a terhességem első pillanatától egy kortyot sem ittam.
Pont a hajlam miatt nem akarok. Mondjuk egy percig se hiányzott, tehát nem volt lemondás, de mégis jobb az óvatosság.
Szerintem ez olyan mint a hízásra való hajlam. Ez is igencsak jelen van a felmenőknél, én is hajlamos vagyok rá. Ránézek egy sütire, és felugrik 4 kg. Mégse vagyok kövér mert ezt tudom, és odafigyelek rá, hogy mit és mennyit eszek.
Szóval ez pusztán elhatározás, döntés kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!