Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha csupán hétvégenként iszom...

Ha csupán hétvégenként iszom magam beszámíthatatlanságig, még ugye nem vagyok alkoholista? Nem probléma?

Figyelt kérdés
Nehéz az életem. A meló nehéz, sok a túlóra, kevés a szabadidő a családom kész idegbaj a feleségem raplis a gyerekek állandóan veszekednek és rossz tanulók, nekem kel őket is tanítanom, istápolnom, így nem csoda hogy hétvégére megcsömőrlök. Egyszerűen nem bírom a józanságot ezt az életet tovább és szombat délutántól éjjelig teljesen leiszom magam majdnem az ájjulásig, fetrengek és mámorban úszok. DE ez csak hétvégenként van és nagyobb ünnepek alkalmával. Ugye ez még nem baj ? Ettől még nem vagyok alkoholista ?Nem kel ilyenek miatt pszichiáterhez járnom igaz ? Fel mernétek vállalni ilyen ember barátságát ugye?
2014. máj. 20. 20:46
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Undorító vagy.
2014. máj. 20. 20:50
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen nem vagy alkoholista. De ha kiszámolod, egy évben 52 hétvége van, az mindösszesen 104 nap. Ha ehhez hozzáadod a fizetett állami, és az egyházi ünnepeket is, akkor kijön olyan 150 nap. Ez viszont már majdnem az év fele. Ezek szerint te fél évig vagy józan, és fél évig hótt részeg. Ráadásul mindig akkor vagy részeg, amikor segítesz a gyerekekeknek tanulni, és neveled őket. Te tényleg nem vagy alkoholista.
2014. máj. 20. 20:52
 3/9 anonim ***** válasza:
Kérdésednek nagyon beetetős ize van.
2014. máj. 20. 21:04
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk nem baj, kérdés inkább az, hogy a körülötted élők, közeli rokonok mit gondolnak. Nekünk fórumozóknak teljesen mindegy, hogy alkoholistának gondolunk vagy sem. De most attól, hogy feltetted ezt a kérdés, és persze rávágjuk, hogy nem vagy alkoholista, mert csak hétvégente és ünnepnapok alkalmán iszol, azért a lelkiismereted nem tiszta. Én nem tudnék olyannal barátkozni, aki hétvégén totál leissza magát, nem, hogy felvállalni.

Tudd, hogy a legtöbb alkoholista pont ezért iszik, hogy a valóság problémáival ne keljen szembenézni, így a dolgok még rosszabbak lesznek. Ha helyedben lennék mindenképpen megpróbálnék változtatni, ha kell szakorvos segítségével. Nem gondollak rossz embernek és neked is igazad van, hogy azt érzed a feleséged nehéz eset, a gyerekek kezelhetetlenek, nem könnyű az életed, helyedben lennék megpróbálnék külső segítséget kérni.

2014. máj. 20. 21:09
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg alkesz vagy sokan elcsúsznak azon, hogy azt hiszik csak az az Alkoholista, aki mindennap iszik. Ez egy hatalmas tévedés! Az expasim volt, hogy hónapokig nem ivott mégis alkoholista, mert úgy ahogy te ha ivott akkor no kontroll ájulásig. Hmmm keress egy Addiktológus szakembert, és segíts a családodnak, gyerekeidnek ..de elsősorban önmagadnak, hogy ne pondróként végezd.
2014. máj. 21. 11:47
 6/9 anonim ***** válasza:
"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad." /Hippokratész/
2014. máj. 21. 13:29
 7/9 A kérdező kommentje:
Azóta is állandóan leiszom magam. még ugye nem vagyok alkoholista? Nem probléma?
2014. nov. 4. 20:05
 8/9 anonim ***** válasza:
Sajna ez biza alkoholizmus!
2014. nov. 4. 20:48
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

az alkoholizmusnak kétféle fajtája létezik. az egyik a közismert, amikor az ember rendszeresen lerészegedik, akár naponta.

a másik, amikor nem iszik olyan gyakran, viszont amikor iszik, akkor nem tud megálljt parancsolni magának, és az öntudatlanságig issza magát.

2014. nov. 4. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!