Antidepresszáns miatt szexuális zavar, libidó
csökkenés?
Igen sajnos ez a legstabilabb mellékhatása az antidepinek. Ráadásul amíg szeded, így is marad. A jó hír az, hogy ha rendben lezajlik a kezelés, és elhagyhatod ( nem abbahagyod!) az antidepit, kamatostul visszakapod a potenciádat. Ezért is kell igyekezni...
Személyes tapasztalat. 6 hónap . Zoloft, rivotril...
2014. máj. 18. 20:18
Cipralexet szedek és 0.5-ös frontint, nekem semmi libidó csökkenéssel nem járt, ahogy most sem. Viszont sok olyanról hallottam, akinek okozott libidó csökkenést, nálam viszont gyógyszer szedése elején sem volt ilyen
2014. máj. 18. 22:43
pszichiáterem pont azért nem írt fel SSRI-t mert azt mondta fiatal vagyok és ilyenkor kell az embernek kiélnie magát szexuálisan :O)
2014. máj. 19. 11:28
4/10 A kérdező kommentje:
Több olyan ember is van akinek örökre elmúlt a szexuális vágya több éves SSRI szedés után....vigyázzatok vele! Rengeteg olyan hatása "mellékhatása" van ami szörnyű és maradandó károsodást okoz...
Nem lesz semmi bajod tőle, akármeddig szeded, antidepit nem sok évig szeded, én abbahagytam már, mert kigyógyultam GAD-ból, gyógyszer szedése alatt sem volt libidó csökkenés... akinek meg van, annak nem hiszem, hogy gyógyszertől van
2014. máj. 23. 22:23
6/10 A kérdező kommentje:
Pedig az SSRI okoz ilyet....csúnyán belezavar a dolgokba.Ne hidd el ha nem akarod,de így van...
[link]
szendi gábornak senki se higgyen! A pszichiáteri szakma szégyenfoltja ő!!
Azért mondja hogy senki ne szedjen gyógyszert meg stb.. mert szerinte a paleolit étrendétől meggyógyul mindenki minden mentális betegségből. Ha annyira hatékony a paeloit étrend (mit az ősemberek is ettek) akkor miért éltek az ősemberek 20-30 évig?
Szendi Gábor egy szcientológus sarlatán!
2014. máj. 25. 15:12
8/10 A kérdező kommentje:
Nem szégyefolt...én pszichiátrián laktam és elég sok barátom szed gyógyszert de senki sincs megelégedve velük.Én is már a sokadik SSRI-t próbálom de valamilyen szinten mindig csak elba***szák az életemet...
1-es: a rivotril nem antidepi hanem nyugtató(benzo), nagyon nem mindegy melyikről beszélünk. Az antidepik a szerotoninnal játszanak, a nyugtatók meg egyéb neurotranszmitterekkel.
2015. jún. 26. 17:37
Szia! Sajnos nem mindenkinek múlik el. A szexuális mellékhatások fennmaradhatnak az abbahagyás után is, meghatározatlan ideig. A pszichiáterek átverik az embereket (vagy szimplán hülyék). Lásd PSSD (Post-SSRI Sexual Dysfunction).
2016. febr. 16. 00:09
Kapcsolódó kérdések: