Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van valami tuti tippetek...

Anowind kérdése:

Van valami tuti tippetek (szorongásos beteg vagyok)?

Figyelt kérdés

Sajnos régóta szociális fóbiám, szorongásom van és ezáltal nagyon életunt tudok lenni. Dolgozom, barátnőm nincs és 25 évesen ez is nagyon frusztráló tud lenni. Úgy érzem nem kellek senkinek. Járok pszichiáterhez, pszichológushoz, gyógyszert is szedek és ez a szemét szorongás mégis mindig felül tud kerekedni rajtam. Nem dohányzom, nem iszom csak a gyógyszereimet szedem. Van amikor majd kibújok a bőrömből és ez a kevés pillanat. És az önbizalom táplál, de olyan nehéz szerezni. Egyedül az önbizalom segít kisebb sikerélmények, amikből sajnos nagyon kevés van...

Kérdések:

1, A gyógyszer nem megoldás, de én a Helex (1 mg esténként) és Cipralex (10 mg reggelente) mellett sem érzem mindig jól magam! Mégis mennyit kellene szednem, hogy végre jó napom legyen egész nap?

2, Van olyan gyógyszer ami tényleg feloldja a gátlásokat és ilyen poénos eseteim sem lennének, hogy azon rágódjak a vonaton, hogy leszálláskor, hogy nyissam ki az ajtót? :S

Vált már be nektek valami? Köszönöm aki segít!

25/F

2014. máj. 12. 20:23
1 2
 11/12 Lilla 6 válasza:
Szerintem próbálj sokat aludni, és ne szedj gyógyszereket! Keress valami olyan dolgot, amiben jó vagy, és csináld azt minél gyakrabban. Esetleg ki is hívhatod a barátaidat egy meccsre, vagy ilyesmi. Próbálj minél több barátot szerezni, és sok programot szervezni velük, hogy ne legyen időd hülyeségeken agyalni. Ha pedig vonatozol, vagy ilyesmi, akkor vigyél könyvet, amit olvashatsz!
2014. máj. 23. 15:32
 12/12 A kérdező kommentje:
Lilla 6: A vonaton a kedvenc időtöltésem az olvasgatás :) Olyan megnyugtató dolog!
2014. máj. 23. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!