Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nagyon sokat mosom a kezeimet,...

Nagyon sokat mosom a kezeimet, véres és sebes a kezem, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Régebben nem volt ez gond nálam.de az utóbbi 1-2évben állandóan mosom a kezeimet.sokszor vérzik ,sebes, felreped,elkezdem kenni de ahogy bekenem és pl látok egy kis szöszt a krémbe megmosom újra a kezem.bugyik után külön és zoknik után is külön mosom a kezeimet miután felvettem őket.mosdó után van hogy háromszor mosom meg a kezem egymás után.de sokszor még ezek után se érzem tisztának.Mit tehetnék evvel a dologgal hogy javuljon a helyzet?
2014. máj. 5. 10:52
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Pszichológiai zavarban szenvedsz valószínűleg, a kényszeres tisztálkodási mániát értem ezalatt.

Bizonyos szintű "koszra" szüksége van az immunrendszerednek ahhoz, hogy éber maradjon. Kérdezz meg bármilyen orvost erről. Egy kézmosás mindig elég, esetleg ha durván olajos a kezed, akkor kell több. A nyílt sebek pedig sokkal inkább táptalaját képezik a fertőzéseknek, mint a nem elég hatékony kézmosás.

2014. máj. 5. 10:59
 2/15 anonim ***** válasza:
0%
Ezen kis szemléletváltás segíthet. Mondjuk ha reggelizésnél kicsit vajas lesz a kezem, akkor nem mosom meg, hanem beledörzsölöm, mert ugyanúgy jó a kéznek mint egy drága krém.
2014. máj. 5. 10:59
 3/15 A kérdező kommentje:
ahogy én észre vettem csak bizonyos tárgyakkal van gondom.pl múltkor colás lett a kezem és nem éreztem h meg kéne mosni.de amint megfogok olyan dolgokat mint pl nadrág bugyi zokni ajtókilincs vagy ha leesik valami a földre és úgy fogom meg a kukát h hozzá ér a kezem vagy épp lehet hogy hozzá se ért csak épp a közelében volt akkor ilyen helyzetekben rögtön és van hogy 2x is kezet mosok
2014. máj. 5. 11:10
 4/15 A kérdező kommentje:
és ez igy kezd egy kicsit zavarni mert fáj sokszor már a kezem,főleg mikor megtörlöm és már szinte mindenki kérdezte h miért annyira csúnyák mindig a kezeim.
2014. máj. 5. 11:12
 5/15 anonim ***** válasza:
Ez pszichés zavar, méghozzá kényszerbetegség: ugyanaz mint amikor valaki kényszeresen 1000x is leellenőrzi, hogy elzárta-e a gázt a konyhában. Fordulj szakemberhez, mert ez nem simán csak egy rossz szokás sajnos.
2014. máj. 5. 11:13
 6/15 A kérdező kommentje:
régen pánikbetegségem volt.és depresszióval kezeltek egy hónapig kórházban.de ezek a dolgok elmúltak.ill ha kicsit vissza esek próbálom magam megoldani a helyzetet..lehet hogy ez a kézmosás is kapcsolatban áll a régi dolgokkal?
2014. máj. 5. 11:16
 7/15 anonim ***** válasza:
Szerintem nem olyan nehéz eltalálni az egészséges arányt. Pl. ha otthon kukába teszek valamit kertészkedés közben, akkor nem mosok utána kezet, viszont ha utána bemegyek a házba akkor meg kerti csapnál kezet mosok. Munkahelyen ebéd előtt mindig kezet mosok, tömegközlekedésen csak azt fogom meg amit muszáj, azt is mindig jobb kézzel.
2014. máj. 5. 11:28
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Kényszerbetegség. Fordulj pszichológushoz, kérdező, mert úgy tűnik, hogy az öngyógyítás nem elég!

Többiek: Imádom, amikor a pszichológiai zavarban szenvedőket a józan ész hangjaival próbáljátok meggyőzni. Nem fog menni, nem azért, mert hülyék, hanem mert a betegségük nem engedi. Ezzel SZAKEMBER foglalkozik, senki se fogja egy ötsoros gyakoris hozzászólásban megoldani!!

2014. máj. 5. 11:34
 9/15 A kérdező kommentje:
és mikor a kerti csapnál megmosod a kezed akkor nincs egy olyan érzésed hogy nem eléggé tiszta?hogy az a sok baci ami a kezeden volt az egy sima vizes kézmosással nem jön le?
2014. máj. 5. 11:54
 10/15 anonim ***** válasza:
Nincs. Időnként az ember érezheti piszkosnak a kezét, persze, de hogy véres és sebes legyen a sok kézmosástól a kéz, az már nem az egészséges szint (vedd észre, hogy senki másnak nem sebes körülötted). Itt egy cikk erről: [link]
2014. máj. 5. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!