Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha elmegyek magán pszichiáterh...

Ha elmegyek magán pszichiáterhez, és ő pl be akar utalni, megtagadhatom? Milyen esetekben fektetnek be?

Figyelt kérdés
Van néhány problémám ( egy részük szülés után jött elő). Egyre inkább egyedül érzem magam, nem jó a párommal, gyerekkel. Állandóan borzasztóan felhúzom magam szinte bármin. Jó lenne ezt rendbe tenni, nem voltam ilyen... Melyik doki jobb? Pszichológus/ pszichiáter?
2014. ápr. 30. 00:19
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
Sajnos van ilyen, hogy nincs idő. Pl. ma is este fél 11-ig fent volt a gyerek ( kicsi lakás, 1 szoba, még tv-t sem lehet ilyenkor nézni). Bébiszitterre nincs pénz, munkahelyet meg nagyon nehéz találni, főleg ennyi idősen. Párom munkatársainak nagy része pl szabadnapján megy máshova dolgozni, hogy elég legyen a pénz... Erre még takarítani sem lehet elmenni. vagy olyan feltételekkel, ami egyáltalán nem éri meg. :( És igen, már nagyon ráment a kapcsolatunkra is az egész. Pl. szeretnék elmenni néhány helyre kirándulni ( fél-1 napos program), de páromnak 1 hétvégéje van havonta, akkor is kimerült. :( Ráadásul ( ma is) már megkaptam azt, hogy rajta élősködök, követelőzök, stb... ( mert szeretnék kicsit kimozdulni)..
2014. máj. 2. 03:05
 22/35 A kérdező kommentje:

Neki nem újdonság, mindig dolgozott ( maszekolt) a munkahelye mellett ( úgy kell elképzelni, hogy akkor minden 3. nap dolgozott, majd később minden másnap), és pár évvel ezelőttig úgy működött, hogy 11 után hazaért, megcsináltuk a másnapi kaját, és hajnali 4- kor keltünk, mentünk maszekolni ( szintén sofőrködés, oda mehettem). Előtte is voltak másodállásai, hallottam róla. Szóval sokan csodálkoznak is a munkahelyén, hogy bírja. szülés óta nem volt maszekja ( illetve pár hétig). Nekem viszont előtte nem volt munkahelyem, így mentem vele, tesómmal, anyámmal sétálni ,stb. Szóval jöttem-mentem, amihez kedvem volt. Órákig áztattam magam fürdőkádban, stb.. Ez azonban megváltozott. Sem időm, sem energiám semmihez.

Császár: Szerintem sokat rontott, nagyon sokáig pl azt is a fejéhez vágtam, hogy tudom, hogy utál, hiszen még meg sem tudtam szülni a gyereket, hetekig bent voltam, még ehhez is béna vagyok, stb..( oké, tudom, hogy manapság sokan szülnek császárral, de akkor is, ez egy nagy negatív érzés volt..)

2014. máj. 2. 03:12
 23/35 A kérdező kommentje:
Dokikeresés folyamatban. Kb maszek doki mennyit kér 1 alkalommal? És hány alkalommal kell menni? Köszönöm a válaszokat.Tudom, hogy ott is várni kell, de gondolom, közel sem annyit, mint sztk alapon ( az itteni privát dokinál pl senki nem volt, mikor ott jártunk gy másik dokinál)
2014. máj. 2. 03:14
 24/35 anonim ***** válasza:

Az árak nagyon széles skálán mozognak, de szerintem vidéken kedvezőbb. Pesten 5-20 ezerig minden van, de mondjuk a 8 ezer az általános... (én 5-ért járok, és nagyon szuper szakember, nem rosszabb, mint a drágábbak).

Hogy időben mennyi, az a terápia típusától is függ. Egy rövidterápia kb. 3 hónap, egy hosszú akár több év is lehet. Ez azon is múlik, hogy milyen problémákat tárnak fel, meg azon is, hogy az adott pszichológusnak mi a szakterülete, preferenciája. (Én a magam részéről a hosszú terápiában jobban hiszek, és ez nem azt jelenti, hogy ne hozna már az elején eredményt, javulást, tehát nem azt jelenti, hogy csak évek múlva hoz megoldást, mert jóval hamarabb, de olyan mély és gyökeres változásokat hoz, hogy garantáltan életed hátralévő részére meglesznek az eszközeid a problémák kezelésére. :) )

2014. máj. 2. 03:53
 25/35 A kérdező kommentje:
köszi. Az a gáz, hogy a párom annyit mondott, egy alkalmat talán kinyögne valahogy, de többet biztosan nem :(
2014. máj. 2. 15:35
 26/35 anonim ***** válasza:
Akkor sztk-s pszichológushoz menjél, az ingyen van. A háziorvosod tud tanácsot adni.
2014. máj. 2. 17:33
 27/35 anonim ***** válasza:
Így van, akkor menj TB-re, mert egy alkalom nem alkalom, az kb. a tájékozódásra elég csak.
2014. máj. 2. 18:07
 28/35 A kérdező kommentje:
Párom is mondta, de ott kb. annyi van, hogy bemegy az ember, felírja a bogyót, jöhet a következő :( Ráadásul akkor sok ember megtudná, hogy problémáim vannak. Azt pedig nem engedhetem meg! Sajnos sokan ismernek. Páromon kívül senki nem tudja, milyen komoly problémáim vannak, és ennek így is kell maradnia.
2014. máj. 2. 20:12
 29/35 anonim ***** válasza:
Nem igaz, a pszichológus nem írhat fel gyógyszert.
2014. máj. 2. 20:22
 30/35 anonim ***** válasza:
Figyi, ha neked fontosabb az, hogy mások mit gondolnak rólad, mint az, hogy az életed megoldódjon, arra nem lehet mit mondani.
2014. máj. 2. 21:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!