Sokan járnak pszichológushoz/pszichiáterhez?
Igen, nagyon sokan. De nagyon sok embernek szüksége lenne ilyen segítségre, viszont nem mennek el.
Amúgy meg ezek az "orvosok" csak kuruzslók, senkit sem ismerek akin segíteni tudtak volna.
Szerintem valaki vagy normális és egyedül is meg tud birkózni a problémáival, vagy olyan problémái vannak amin nem lehet segíteni.
A legnagyobb gond, hogy a legtöbben nem tudják mi a különbség a pszichiáter, pszichológus, és pszichoterapeuta között.
- pszichiáter = orvos (gyógyszerez)
- pszichológus = iskolai végzettség, gyógyító képzettség nélkül
- pszichoterapeuta = gyógyító eljárásokra képzettség
"pszichológus = iskolai végzettség, gyógyító képzettség nélkül"
Kettes, légy szíves, ne légy hülye, ne írj marhaságokat.
Helyesen:
- pszichiáter = egyetemi végzettség (szakorvos: általános orvos lett, majd szakosodott. Írhat fel gyógyszert, van orvosi pecsétszáma.)
- pszichológus = egyetemi végzettség (bölcsész, valamelyik egyetem bölcsészkarán szerzett pszichológusi diplomát.)
- pszichoterapeuta = olyan PSZICHIÁTER vagy klinikai szakPSZICHOLÓGUS, aki még pluszban pszichoterápiás szakvizsgát is tesz. (Tehát ő is elég sokat tanult az ügy érdekében.)
Én jártam, és segített.
És bizony, nagyon sok embernek lenne rá szüksége, jóval többnek, mint ahányan járnak. De ahhoz kell az is, hogy az illető akarjon változni. Én nagyon akartam és jelenleg GYÓGYULT személyiségzavaros vagyok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!