Hogy jöjjek ki ebből? Egyáltalán ki lehet?
Ha az annyira egyszerű lenne. Súlyos szorongással biztos nagyon nyitott tudok lenni. Főleg, h nem merek emberek közé menni amiatt, ahogy kinézek.
Aki sose találkozott még testképzavarral vagy nem élte át, kíméljen meg az ilyenektől. Mert nem olyan egyszerű, hogy "ne foglalkozz a súlyoddal, legyél nyitott stb."
Ez kb olyan mintha azt mondanád egy nyílt lábtöréses embernek, hogy fussa le a maratont.
Ha "csak" ennyi lenne, már lehet én is megoldottam volna.
Sajnos az elmondottak alapján úgy tűnik, hogy a terápia nem járt sikerrel, ami természetesen nem ritka eset. A testképzavarod megmaradt, ez nyilvánvaló, de az, hogy híztál 10 kilót, azért jelent némi pozitívumot is. Tudom, hogy ezt így hiába mondja akárki is, de hidd el, nem vagy dagadt disznó, és ne legyen lelkiismeret-furdalásod a hízás miatt.
Az anorexia nervosa azért szörnyű betegség, mert lelki eredetű, de durva fizikai tünetekkel is jár - viszont abszolút módon és jól kezelhető. Az eleve gond, hogy nem jöttél ki jól a terapeutáddal, mivel ha nem bíztál meg benne, gyakorlatilag nem tudott Neked segíteni. Így mindenképpen folytasd a mostanival, ha valóban szimpatikus, és adj magadnak időt. Ez hosszú folyamat, de érezni fogod, hogy minden egyes alkalommal egyre jobb lesz. Koncentrálj ezekre a "kis" sikerekre, és meglátod, hamar kijössz ebből az egész problémahalmazból!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!