Mivel tudnám megoldani, hogy ne stresszeljek ennyire?
Nagyon félek, hogy nem fognak felvenni sehová, pedig nagyon szeretnék egyetemre menni. Itthon(család) többen mondogatják, hogy egyetemmel lehet csak elhelyezkedni, és hogy ha nincs egyetemi végzettséged, akkor nem fogsz jól keresni. Tavaly is megpróbáltam, de nem sikerült.
Művészeti egyetemekről van szó, ahová nem a pontok számítanak.
Megjelöltem olyan egyetemet is, tőlem teljesen távol áll, reál szakokat, hogy bebiztosítsam magamnak, hogy biztosan felvegyenek, de attól is félek, hogy nem fogom elérni a minimális ponthatárt, mert az érettségi nem sikerült jól, pedig végig ötösvoltam és az átlagom 4,5 volt évvégén. Az érettségimnek pedig 3-mas lett az átlaga.
Tehát más nem jöhet szóba, vagy matematika vagy művészet. Persze nagyon szeretném ha felvennének művészeti pályára, de nagyon félek hogy mások sokkal jobbak lesznek mint én. Próbálok persze jó lenni, és sokat rajzolok is, mégis görcsösen stresszelek amiatt, hogy semelyik nem fog sikerülni. Tavaly egy egyetemet jelöltem meg és rögtön ki is estem. Most sokkal jobban rákészültem, bekereteztem a munkáimat, kinyomtattam amiket gépen terveztem még van majdnem 2 hét a felvételiig, de már minden kész van és nagyon izgulok miatta. Esetleg tudtok valamilyen tanácsot, adni hogy ne izguljak ennyire, vagy ne stresszeljek?
Szinte már görcsösen ragaszkodom ahhoz, hogy felvegyenek egyetemre. Mindegy hová, csak valahová, de olyan szinten, hogy ha rágondolok remegni kezdek. Ez lehet amiatt is van, hogy annyiszor mondogatják, hogy mindenképpen kell az egyetem, persze én is szeretném nagyon, csak bár ne lenne ez a remegés, és ez a görcsölés rajta.
Én is kétszer próbáltam, sajna mindkétszer csak költségtérítésesre kerültem volna be. Nálatok az megoldható lenne?
Továbbá az a véleményem, hogy nem azért kéne ennyire az egyetemen kattognod, mert mások ezt várják tőled. persze te is akarod én megértem, de ha már most ekkora stresszel jár pedig még ott sem vagy, vajon mennyi feszültséggel járna, hogy állandóan megfelelj??
És ez, hogy muszáj menned, bárhova csak felvegyenek..ez már régen rossz. Hidd el tapasztalatból írom.
Döntsd el mit csinálnál TE, ne mások. van-e esetleg B tervként valami szakma ami érdekel.
Ezen kár stresszelned. Nem ér annyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!