Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Most akkor baj vagy nem, ha...

Most akkor baj vagy nem, ha valaki sokat tanul? Mik lesznek a következményei?

Figyelt kérdés

Gimi utolsó évéig tipikus túl sokat tanuló emberke voltam, aki siet haza tanulni és a péntek délutánon kívül alig lehet elkapni és programot csinálni vele.

Mostanra szerintem már nem olyan vagyok.

Sőt, én nem is érzem túl soknak amennyit tanulok, terhesnek se. Van hobbim, és aki megérdemli, hogy időt szakítsak rá, arra sikerül is. (Ha nehéz időt szakítani, akkor a legtöbbször általában 50%-ban a másikon és 50%-ban rajtam múlik!)

Viszont a többi emberhez hasonlítva még mindig sokkal többet tanulok.

Nem vagyok arra képes, hogy ne tanuljak hétvégén, meg halogatni se tudok. Mert nagyon ideges vagyok, ha nem tartom azt az iramot, amelyet szerintem kell. Viszont ha úgy érzem, sínen vagyok, akkor tudok lazítani és meg tudok nyugodni.

Sokak szerintem - elsősorban nem az ismerőseimre gondolok - addig nem gond a sok tanulás, amíg van idő hobbira, haverokra. Mások szerint viszont gond a sok tanulás, mert nem lesz haver, párkapcsolat hosszú távon.

Nem tudom, kell-e változtatnom a tanulási szokásaimon; vegyek-e erőt magamon, hogy csak zh előtt két nappal nyissam ki, hétvégén ne tanuljak, ilyesmi. Vagy jó ez így.

2014. ápr. 6. 11:46
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha kiegyensúlyozottnak érzed magad, miért kellene változtatni?
2014. ápr. 6. 11:48
 2/9 A kérdező kommentje:
Mit értesz kiegyensúlyozott alatt?
2014. ápr. 6. 11:49
 3/9 anonim ***** válasza:
Én sem értem a problémát. Azt írod, hogy már szakítasz időt magadra és közben el is tudod végezni az összes feladatod, akkor meg nem mindegy? Azt csináld ami neked jó, nem azt ami esetleg másoknak...
2014. ápr. 6. 11:56
 4/9 A kérdező kommentje:

Délután 1-2 órát tanulok - mondjuk nem minden délután és hétvégén akár a két napból majdnem egy teljes napot.

Ebből látszik, hogy van időm másra is azért.

A délutánok nemcsak 1-2 órából állnak és a hétvége is kétnapos.

Viszont nemigen hallok még ilyen emberről.

Mindenki halogat, nem veszi elő, tök lazán és nyugodtan áll hozzá.

Meg...

Nem érthető, hogy mi a bajom?

Az, hogy lehet, hogy én nem veszem észre, de még mindig túl kevés időt hagyok az emberekre (ami nem nekik rossz, hanem nekem xD, ők keresnek más havert nekem nem marad).

Lehet, hogy nincs elég szabadidőm, csak nem veszem észre.

Lehet, hogy ki fogok égni, hamar, és éppen emiatt.

Lehet, hogy túlzott megfelelési kényszerem van.

Lehet, hogy félek a következményektől és CSUPÁN ezért tanulok ennyit, csak nem tudok róla.

Lehet, hogy fontoskodó felnőtt leszek, aki túl szigorú szülő.

2014. ápr. 6. 12:05
 5/9 anonim ***** válasza:
Már az is baj, ha jól csinálod? :))
2014. ápr. 6. 12:07
 6/9 A kérdező kommentje:

Az az érdekes, hogy ha valaki itt kérdezi, akkor rögtön "jó így", "jól csinálod", "mi a gond"?

Közben szerintem baromi sok görcs, rossz beidegződés van a túl sok és túlságosan buzgó tanulás mögött. Ez egy nem normális dolog, és a nem normálist most nem úgy értelmezem, hogy "eltér az átlagtól", hanem úgy, hogy betegség, rendellenesség, rossz és rossz lesz a következménye.

Másrészt nagyon nagy lenézést kap, aki sokat tanul. Nem tudják elfogadni, nehezen illeszkedik be, sztereotípiák terjengenek.

Pl. itt is írta nekem valaki privátban, hogy tuti most is tanulok (vasárnap este volt), és hogy van ismerőse aki sokat tanul, hanyagolja a barátait. Az üzenet írója szerint aki sokat tanul, az magányos lesz, mert elfordulnak tőle az emberek.

Ez utóbbi igaz is, de nem amiatt, hogy hanyagolnánk őket! Sztereotípia!

Engedtessék meg, én pont tudom, mivel voltam valóban elhanyagolós típus is, viszont mára már nem vagyok az.

Szóval alapból van egy kis (nagy? :D ) defektje annak, aki sokat tanul + még az emberek is kibeszélik, lenézik, levegőnek nézik, kiröhögik.

Nagyon nehéz, nagyon-nagyon nehéz ez!!

2014. ápr. 8. 22:19
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Mindennek vannak árnyoldalai.

Nekem is rengeteget kell tanulnom, de én már beletörődtem a sorsomba, meg különben is én választottam ezt az utat.

Kérdező, nem értelek.

Miért lenne jobb zh előtt 2 nappal elővenni a könyvet? Azért tanulsz olyan sokat, mert legbelül úgy érzed, hogy ennek így kell lennie. Halogatni talán jobb? Nekem sincs túl sok magánéletem, meg barátaim se nagyon vannak, de mint már említettem mindennek meg van az ára.

Nem vagy egyedül, a problémád nem egyedi!!!

Ha neked nem jó a mostani életed, akkor tegyél ellene, a rosszakarókra meg ne gondolj! Nem tudnak ők semmit.......

2014. ápr. 9. 13:53
 8/9 anonim ***** válasza:

Előző vagyok!

Ha most itt lennél velem szemben, akkor is azt mondanám hogy jól csinálod! Ha nem hiszed el, az a te bajod...de nekem példaértékű az amit te csinálsz.

2014. ápr. 9. 13:56
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Nem tudom, megéri-e tenni ellene...

Az emberek hozzáállása nem tetszik inkább, semmint az életem.

Azért tanulok, mert ha nem, akkor "hót" ideg vagyok, minden bajom van és ott motoszkál, hogy mi lesz ha bejön a sok zh. Ha viszont tanulok, akkor meg tudok nyugodni. Akkor is stresszelek 1500 más dolog miatt, de nem a tanulás miatt.

2014. ápr. 9. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!